Η Endemol Shine Group ψάχνει αγοραστή

Η ολλανδική εταιρεία παραγωγής Endemol Shine Group έγινε ευρύτερα γνωστή για την παραγωγή του πρώτου reality παγκόσμιας απήχησης, το Big Brother.

Εικοσιτέσσερα χρόνια μετά την ίδιρυσή της, όπως μεταδίδει το dailymedia.gr, η 21st Century Fox που την έχει εξαγοράσει συμφώνησε με την Disney για την εξαγορά του 50% των μετοχών αρκεί να βρεθεί αγοραστής για το υπόλοιπο 50% της εταιρείας.

Η Endemol ιδρύθηκε το 1994 από τη συγχώνευση των τηλεοπτικών επιχειρήσεων παραγωγής απο τον Joop van den Ende και τον John de Mol. Το όνομα προέρχεται από το συνδυασμό των επωνύμων τους. Η Endemol έχει ειδικευτεί στον διαμορφωμένο προγραμματισμό που μπορεί να προσαρμοστεί για διαφορετικές χώρες σε όλο τον κόσμο, καθώς και διαφορετικές πλατφόρμες μέσων μαζικής ενημέρωσης. Μια αξιοσημείωτη επιτυχία ήταν η Big Brother reality show, με εκδόσεις σε πολλές χώρες μετά την αρχική ολλανδική έκδοση.

Η Edemol εκτός από το Big Brother διαθέτει αυτή τη στιγμή περισσότερους από 3.000 τίτλους προγράμματος κάποιοι από τους οποίους έγιναν επίσης παγκόσμια επιτυχία, με το Peaky Blinders του BBC να ξεχωρίζει.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα