Η Deutsche Bank μπαίνει δυναμικά στις ψηφιακές πληρωμές

Η Γερμανική τράπεζα σκοπεύει να αυξήσει την παρουσία της στον κόσμο των ψηφιακών πληρωμών και σε αυτή της την διαδρομή αποφάσισε να επενδύσει στην εταιρεία τεχνολογίας πληρωμών Modo Payments.

Αν και ακόμα το ποσό που επένδυσε η Deutsche Βank στην Modo δεν έχει γίνει γνωστό, η Modo έχει αντλήσει από την ίδρυση της το 2010 συνολικά 11,3 εκατ. δολάρια. Η γερμανική τράπεζα σχεδιάζει να αξιοποιήσει την τεχνολογία της Modo για να επεκτείνει τις ψηφιακές πληρωμές μεταξύ επιχειρήσεων και επιχειρήσεων προς καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, η Deutsche Bank ελπίζει να επεκτείνει τις δυνατότητές της για πληρωμές σε μη παραδοσιακά κανάλια, όπως τα κινητά πορτοφόλια και τα ομότιμα ​​δίκτυα των Alipay, Paypal, M-Pesa και WeChat. Ο John Gibbons, επικεφαλής της παγκόσμιας τραπεζικής και συναλλαγών της Deutsche Bank, αναφέρεται στις πληρωμές ως “τον αιμοδότη της τραπεζικής” και σημειώνει πως η Modo θα δώσει στη Deutsche “περισσότερη ευελιξία” στη διευκόλυνση των μη παραδοσιακών συναλλαγών.

“Στην πορεία μας προς το μέλλον, θα είμαστε σε θέση να επεξεργαστούμε άμεσα τις πληρωμές στα κινητά πορτοφόλια και όλες τις λύσεις πληρωμών βάσει εφαρμογών”, προσθέτει ο Gibbons.

Η Modo βρήκε θέση στην αγορά, ανταλλάσσοντας δεδομένα πληρωμών από πλατφόρμες για λογαριασμό τραπεζών, δικτύων πληρωμών και παρόχων, επιτρέποντάς τους να αποθηκεύουν, να μοιράζονται και να παρακολουθούν δεδομένα της πληρωμής, ενώ το 2017 την θέση του CRO της εταιρείας ανέλαβε ο Brian Billingsley πρώην Διευθύνοντας Σύμβουλος της Klarna North America

Πηγή: emea.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα