Η Cosco αγοράζει την Orient Overseas για 6,3 δισ. δολάρια

Η Cosco Shipping Holdings, η μεγαλύτερη ναυτιλιακή εταιρία της Κίνας, συμφώνησε να αγοράσει τη μικρότερη αντίπαλο Orient Overseas (International) για 6,3 δισ. δολάρια, παγιώνοντας έναν ασιατικό ναυτιλιακό κολοσσό σε μια περίοδο κατά την οποία η βιομηχανία παλεύει να βγει από έναν πολυετή πτωτικό κύκλο.

Η κίνηση αυτή θα οδηγήσει σε συγχώνευση έξι υπερμεταφορέων σε τρεις συμμαχίες επηρεάζοντας περίπου τα τρία τέταρτα όλου του θαλάσσιου εμπορίου, έπειτα από ένα κύμα ενοποίησης των 20 κορυφαίων του κλάδου παγκοσμίως στη διάρκεια της προηγούμενης χρονιάς.

Όπως μεταδίδει η Wall Street Journal, ο κινεζικός όμιλος ένωσε τις δυνάμεις του με την Shanghai International Port (Group), έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές λιμανιών στον κόσμο, για να αγοράσουν συνολικό μερίδιο 68,7% από τον μέτοχο που είχε τον έλεγχο στην Orient Overseas, διευκρίνισαν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι Cosco και Orient Overseas την Κυριακή.

Η τιμή προσφοράς στα 78,67 δολάρια Χονγκ Κονγκ ανά μετοχή (10,07 δολάρια ΗΠΑ) αντιπροσωπεύει premium 31% στην τιμή κλεισίματος της Orient Overseas της Παρασκευή.

Η συμφωνία θα πρέπει να λάβει την έγκριση ρυθμιστικών αρχών παγκοσμίως, πράγμα που αναμένεται να γίνει μέσα στους επόμενους έξι με οκτώ μήνες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα