Η Apple κάνει τα παλιά iPhone πιο αργά – Δείτε γιατί

Μετά από διάφορα σενάρια συνωμοσίας που κυκλοφορούσαν εδώ και χρόνια, αλλά και δοκιμές που χρήστες των συσκευών δημοσιοποίησαν σε διάφορους ιστοχώρους, η Apple το παραδέχθηκε: όντως, η εταιρεία κάνει τα παλαιότερα μοντέλα του iPhone να λειτουργούν πιο αργά, όσο περνά ο χρόνος.
Ωστόσο, η εταιρεία εξήγησε ότι αυτό δεν συμβαίνει επειδή ακολουθεί τακτική «σχεδιασμένης αχρήστευσης», αλλά για προστασία ενός κρίσιμου εξαρτήματος των δημοφιλών κινητών συσκευών της: της μπαταρίας.
Σύμφωνα με την Apple, από το 2016 η εταιρεία εισάγει στις συσκευές αυτές ειδικό λογισμικό (το οποίο περιλαμβάνεται στις αναβαθμίσεις του λειτουργικού συστήματος iOS) το οποίο επιβραδύνει τη λειτουργία των κινητών, όσο περνά ο χρόνος και υποβαθμίζεται η ικανότητα της μπαταρίας λιθίου να κρατά τη φόρτισή της.
Η εταιρεία υποστήριξε ότι, δεδομένης της υποβάθμισης της μπαταρίας, τα παλιότερα iPhone μπορεί να παρουσιάσουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τους, ιδίως όταν η μπαταρία είναι χαμηλή ή έχει κρύο, όπως συνέβη με κάποιες συσκευές iPhone 6 και 6S που έσβηναν μόνες τους.
Για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα αυτό, η Apple παραδέχθηκε ότι… βάζει κόφτη στον επεξεργαστή του κινητού, περιορίζοντας την ταχύτητά του και, ως εκ τούτου, κάνοντας το τηλέφωνο να λειτουργεί πιο αργά, τις εφαρμογές να φορτώνουν σε περισσότερο χρόνο, κλπ.
Μάλιστα, η εταιρεία ξεκαθάρισε ότι, όχι μόνο δεν πρόκειται να αναστείλει το πρόγραμμα αυτό, αλλά προβλέπεται να εφαρμοστεί και στο iPhone 7, με εκπρόσωπο της Apple να δηλώνει ότι «στόχος μας είναι να προσφέρουμε την καλύτερη εμπειρία για τους πελάτες μας, η οποία περιλαμβάνει τη συνολική απόδοση και την παράταση της ζωής των συσκευών τους».
Πάντως, η Apple απέρριψε τις κατηγορίες ότι επιβραδύνει τη λειτουργεία των συσκευών, ώστε οι χρήστες να… αγοράσουν τα πιο νέα μοντέλα, εξηγώντας ότι η εγκατάσταση του «κόφτη» γίνεται μαζί με την αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα