Η Alibaba ανοίγει στη Ρωσία το δικό της κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall

Η κινεζική πλατφόρμα ηλεκτρονικού εμπορίου AliExpress (που ανήκει στον κινεζικό κολοσσό Alibaba Group), θα αρχίσει να λειτουργεί το φθινόπωρο στην Ρωσία ένα ακόμη παράρτημα της Alibaba, και συγκεκριμένα το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall, δήλωσε στο πρακτορείο Ria Novosti ο αρμόδιος διευθυντής της AliExpress στην Ρωσία Μαρκ Ζαβάντσκι.

Η πιλοτική πλατφόρμα του καταστήματος ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall άρχισε να λειτουργεί από σήμερα 28 Σεπτεμβρίου, ενώ τα επίσημα εγκαίνια έχουν προγραμματισθεί για τα μέσα Οκτωβρίου. Το πρώτο διάστημα θα λειτουργεί εντός της πλατφόρμας AliExpress. Το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall ιδρύθηκε το 2008 ενώ το 2010 καταχωρήθηκε επίσημα η ονομασία του στο διαδίκτυο.

Το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall, διαφέρει από την πλατφόρμα AliExpress, πρωτίστως ως προς το εξής: πρώτον, μέσω του καταστήματος αυτού ηλεκτρονικού εμπορίου πωλούν τα προϊόντα τους μεγάλες εταιρείες και όχι μικρές εταιρείες ή φυσικά πρόσωπα και δεύτερον τα βασικά προϊόντα που πωλούνται μέσω του καταστήματος αυτού έχουν μέσες ή υψηλές τιμές.

Το κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου Tmall πριν “ανοίξει” στην Ρωσία, λειτουργούσε μόνο στην Κίνα. Ως προς την επισκεψιμότητα της η ιστοσελίδα του καταστήματος κατέχει την 14η θέση παγκοσμίως (τη 4η στην Κίνα). Μέσω του Tmall πωλούνται οικιακές συσκευές, ρούχα και παιδικά είδη.

Στην Ρωσία το κατάστημα Tmall θα λειτουργεί ως marketplace (διαδικτυακή πλατφόρμα που συστηματοποιεί τα στοιχεία που αφορούν τους πωλητές) και ως κατάστημα λιανικής, που πουλάει προϊόντα από τις αποθήκες του.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα