Η φωτιά της Κινέτας στα διεθνή ΜΜΕ

Το γύρο του διεθνούς Τύπου κάνει η μεγάλη πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στην περιοχή της Κινέτας, με τις εκκενώσεις των οικισμών της περιοχής να τραβούν το ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ.

Η Νew York Times έχει τίτλο «Κάτοικοι εγκαταλείπουν, μετά από δασική πυρκαγιά κοντά στην πρωτεύουσα της Ελλάδας, Αθήνα» και τονίζει πως εκκενώνεται η Κινέτα, λόγω της μεγάλης δασικής πυρκαγιάς, ενώ αναφέρει πως το έργο των πυροσβεστών δυσχαιρένουν οι ισχυροί άνεμοι και υψηλές θερμοκρασίες.

Το ΑBC αναφέρει πως οι δασικές πυρκαγιές είναι συχνό φαινόμενο στην Ελλάδα, τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπενθυμίζοντας τις καστροφικές φωτιές του 2007, από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 60 άνθρωποι.

Η Parismatch τονίζει πως στην περιοχή, που βρίσκεται 55χλμ δυτικά της Αθήνας, βρίσκονται κυρίως εξοχικές κατοικίες και η περιοχή εκκενώνεται από την πυροσβεστική υπηρεσία.

H γερμανική Derstandard κάνει λόγο για πολύ υψηλές θερμοκρασίες στην Αθήνα, οι οποίες ξεπερνούν τους 40 βαθμούς, ενώ σημειώνει πως κάτοικοι της περιοχής της Κινέτας , εγκαταλείπουν πανικόβλητοι τα σπίτια τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα