Η φονική καταιγίδα «Νέιτ» σαρώνει την Αμερική

Τη ζωή σε 27 ανθρώπους στοίχισε η τροπική καταιγίδα Νέιτ στην κεντρική Αμερική, ενώ προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές. Την Παρασκευή βρισκόταν στα ανοικτά των ακτών του Μεξικούστην Καραϊβική Θάλασσα, κατευθυνόμενη προς τις ΗΠΑ, τις οποίες αναμένεται να πλήξει την Κυριακήέχοντας μετατραπεί πλέον σε κυκλώνα.

Περί τις 03:00 (πρωί Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) η τροπική καταιγίδα Νέιτ βρισκόταν 125 χλμ. από το Κάμπο Κατότσε, στη μεξικανική Πολιτεία Κιντάνα Ρου, και 125 χλμ. από το τουριστικό νησί Κοσουμέλ, σύμφωνα με το πιο πρόσφατο έκτακτο δελτίο ακραίων καιρικών φαινόμενων της εθνικής μετεωρολογικής υπηρεσίας του Μεξικού (SMN).

Ο κυβερνήτης της Κιντάνα Ρου, ο Κάρλος Χοακίν, έδωσε εντολή να ακυρωθούν τα μαθήματα στα σχολεία και προέτρεψε τον πληθυσμό να επαγρυπνεί καθώς, παρότι η καταιγίδα δεν έχει φθάσει ακόμη στο μεξικανικό έδαφος, προβλεπόταν ότι θα προκαλέσει σφοδρές βροχοπτώσεις.

Η καταιγίδα κινείται με 35 χλμ. ανά ώρα με ανέμους ταχύτητας 100 χλμ. την ώρα και ριπές που φθάνουν έως και τα 120 χλμ. την ώρα. Εν αναμονή του περάσματος της καταιγίδας από τον Κόλπο του Μεξικού, το προσωπικό πολλών εξεδρών άντλησης πετρελαίου και αερίου απομακρύνθηκε.

Η τοπική καταιγίδα Νέιτ αναμένεται να ενισχυθεί πριν πλήξει το αμερικανικό έδαφος τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής, όταν θα έχει μετατραπεί σε κυκλώνα κατηγορίας 1, από τις πέντε της κλίμακας Σαφίρ-Σίμσον, σύμφωνα με την SMN.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα