Η Τουρκία χαλαρώνει τη φύλαξη στα σύνορα με τον Έβρο (βίντεο)

Με διαβήματα προς τις Βρυξέλλες και την Τουρκία απαντά η Αθήνα στη χαλάρωση από τουρκικής πλευράς της φύλαξης των συνόρων στον Έβρο, με αποτέλεσμα να έχουν αυξηθεί κατά πολύ οι προσφυγικές ροές στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα.

Αναλυτικότερα, στην πλημμελή φύλαξη των συνόρων από την πλευρά της Τουρκίας αποδίδουν οι ελληνικές Αρχές τη μεγάλη αύξηση του αριθμού μεταναστών που εισέρχονται παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο.

Το ζήτημα στις τουρκικές αρχές έθεσε εκπρόσωπος της Κομισιόν

Παράλληλα, πληροφορίες της «Καθημερινής» κάνουν λόγο ότι εκπρόσωπος της Κομισιόν μετέβη στην τουρκική πρωτεύουσα προκειμένου να θέσει το ζήτημα στις τουρκικές αρχές.

Τα χερσαία σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας έχουν εξελιχθεί σε προνομιακό πεδίο δράσης κυκλωμάτων , παράνομης διακίνησης, όπως προκύπτει και από τις αυξημένες συλλήψεις διακινητών από τις ελληνικές διωκτικές αρχές – 30 μόνο κατά την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Κυκλώματα Βουλγάρων, Σκοπιανών και Αλβανών κυριαρχούν στη μεταφορά προσφύγων και μεταναστών, τους οποίους πολλές φορές καταφέρνουν να οδηγήσουν με λεωφορεία μέχρι το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Καθημερινό φαινόμενο οι αφίξεις προσφύγων από τον Έβρο

Μάλιστα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του xronos.gr, που κατέγραψε μάλιστα με κάμερα την διέλευση μεταναστών από τα σύνορα στον Έβρο, η μετακίνηση αυτή στη θέση Μαυράγκανθος στο Δέλτα του Έβρου είναι καθημερινό φαινόμενο ενώ οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών έχουν αυξηθεί.

Μεγάλη η αύξηση των προσφυγικών ροών

Οι αφίξεις προσφύγων και μεταναστών έχουν αυξηθεί καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας, το 2016 πέρασαν από τον Έβρο 3.300 άνθρωποι, το 2017 5.500 και το 2018-ως τώρα- περίπου 12.000.

Πρόσθετη ανησυχία στην Αθήνα όσον αφορά τις εξελίξεις στο μέτωπο του προσφυγικού / μεταναστευτικού προκαλεί η πληροφορία ότι 500.000 Αφγανοί έχουν μετακινηθεί το τελευταίο διάστημα στην Τουρκία, προερχόμενοι από Ιράν και Ιράκ.

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα