Η Τουρκία ξεκίνησε στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Ιράκ

Η Τουρκία θα αποστραγγίσει τον “τρομοκρατικό βάλτο” στην περιοχή Καντίλ του βόρειου Ιράκ, όπως ακριβώς έκανε στο Αφρίν της Συρίας και σε άλλες περιοχές όπου δρούσαν Κούρδοι πολεμιστές, δήλωσε σήμερα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ανακοινώνοντας την έναρξη επιχειρήσεων του τουρκικού στρατού σε ιρακινά εδάφη.

Το Reuters αναφέρει ότι το Σαββατοκύριακο η τουρκική πολεμική αεροπορία πραγματοποίησε εκτεταμένους βομβαρδισμούς στην περιοχή του όρους Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, προπύργιο του PKK.

Σύμφωνα με το τουρκικό γενικό επιτελείο, 14 στόχοι, κρησφύγετα και αποθήκες όπλων, καταστράφηκαν από τα αεροπορικά πλήγματα.

Η διαδικτυακή αγγλόφωνη έκδοση της τουρκικής εφημερίδας Sabah ανέφερε ότι τρεις Κούρδοι αυτονομιστές αντάρτες «εξουδετερώθηκαν» στους βομβαρδισμούς αυτούς. Ο όρος χρησιμοποιείται συλλήβδην από τον τουρκικό στρατό όταν αντάρτες παραδίδονται, αιχμαλωτίζονται ή σκοτώνονται.

Η τουρκική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα κλιμακώσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK στις περιοχές του όρους Καντίλ και του όρους Σίντζαρ στο βόρειο Ιράκ, ενώ απομένουν περίπου δύο εβδομάδες έως τις πρόωρες εκλογές της 24ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα