Η Τουρκία ζητεί τη σύλληψη των μελών του «Ρουβίκωνα» μετά τη νέα επίθεση

Τη σύλληψη των μελών της αναρχικής συλλογικότητας «Ρουβίκωνας» που πραγματοποίησαν επίθεση στα γραφεία των Τουρκικών Αερογραμμών στον Άλιμο ζήτησε η Τουρκία. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες το υπουργείο Εξωτερικών, επισημαίνεται ότι τα μέλη της ομάδας «Ρουβίκωνας» έχουν επιτεθεί σε ακόμα δύο στόχους τουρκικού ενδιαφέροντος -τον Ιούλιο του 2016 στην πρεσβεία της Τουρκίας στην Αθήνα και τον Φεβρουάριο του 2017 στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή.

«Περιμένουμε ότι οι δράστες των επιθέσεων θα συλληφθούν και θα οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης το συντομότερο δυνατόν», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέλη της ομάδας, κατά τη συνήθη πρακτική τους, ανάρτησαν στον ιστότοπο Athens Indymedia βίντεο από την επίθεση, καθώς και προκήρυξη ανάληψης ευθύνης. Σε αυτήν έκαναν αναφορά σε δύο Τούρκους εκπαιδευτικούς που κρατούνται σε φυλακή της γειτονικής χώρας και πραγματοποιούν πολύμηνη απεργία πείνας.

«Απέναντι στις διώξεις αγωνιστών, κανείς δεν μπορεί να στέκεται απαθής και αμέτοχος. Έχοντας τη σκέψη μας στη Nuriye και στον Semih επιτεθήκαμε στα γραφεία της Turkish Airlines», επισημαίνεται στο σχετικό κείμενο.

Διαβάστε επίσης: Βίντεο από την επίθεση του Ρουβίκωνα στις Τουρκικές Αερογραμμές

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα