Η Τουρκία απελευθέρωσε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς!

Σε μία αιφνιδιαστική απόφαση, η τουρκική Δικαιοσύνη αποφάσισε να απελευθερώσει τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, Άγγελο Μητρετώδη και Δημήτρη Κούκλατζη οι οποίοι κρατούνταν στις φυλακές της Ανδριανούπολης από τις 2 Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής γνωστά οι Άγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι τη δίκη, ενώ δεν τους έχουν ακόμη αποδοθεί κατηγορίες.

Το δικαστήριο που εξέτασε το αίτημα για αποφυλάκιση, παραμονή της Παναγίας απεφάνθη ότι δεν συντρέχουν πλέον λόγοι να είναι προφυλακιστέοι. Πρέπει να σημειωθεί ότι η απόφαση δεν προβλέπει περιοριστικά μέτρα οπότε θα μπορούν να επιστρέψουν στην Ελλάδα.

Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είχαν συλληφθεί στις 2 Μαρτίου όταν βρέθηκαν σε στρατιωτική ζώνη σε τουρκικό έδαφος.

Η σύλληψη των δύο στρατιωτικών έχει προκαλέσει σημαντικές αναταραχές στις σχέσεις μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας τους τελευταίους μήνες, ενώ η απελευθέρωσή τους έρχεται αρκετές εβδομάδες μετά τη συνάντηση που είχαν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Ταγίπ Ερντογάν στις Βρυξέλλες στο περιθώριο της Συνόδου του NATO.

«Πράξη δικαιοσύνης»

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση για την απελευθέρωση από τις τουρκικές φυλακές, του Άγγελου Μητρετώδη και του Δημήτρη Κούκλατζη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Η αποφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών είναι πράξη δικαιοσύνης, που θα συμβάλει στην ενίσχυση της φιλίας, της καλής γειτονίας, και της σταθερότητας στην περιοχή.

Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τους δύο αξιωματικούς μας, και τις οικογένειές τους, για το σθένος, την υπομονή, και την εμπιστοσύνη στις προσπάθειες όλων μας, που εν τέλει δικαιώθηκαν.

Άγγελε, και Δημήτρη, καλή πατρίδα, και καλή λευτεριά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα