Η Τουρκία «ανησυχεί» τη Wall -Άνω του 1% οι απώλειες

Με σημαντικές απώλειες συνεχίζουν τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street με τις ανησυχίες για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας να επανέρχονται στις τάξεις των επενδυτών.

Όπως αναφέρουν οι ξένοι αναλυτές τα οικονομικά προβλήματα της Τουρκίας ενδεχομένως να πλήξουν αναδυόμενες οικονομίες που επένδυσαν το τελευταίο διάστημα στην «ασφάλεια» των κρατικών ομολόγων και όχι στο «ρίσκο» των μετοχών.

Παράλληλα, σημειώνουν ότι παρά το γεγονός ότι η έκθεση των αμερικανικών εταιρειών στην Τουρκία δεν είναι μεγάλη, οι αρνητικές επιδόσεις της οικονομίας της έχουν αρνητικές επιπτώσεις σε ολόκληρη την περιοχή προκαλώντας γεωπολιτικές εξελίξεις.

Ωστόσο, η τουρκική λίρα έχει δείξει σημάδια ανάκαμψης καθώς σήμερα έχει κερδίσει 4,9% έναντι του δολαρίου παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει ανακοινώσει ότι θα επιβάλει δασμούς στις εισαγωγές από τις ΗΠΑ συμπεριλαμβανομένων και των αλκοολούχων ποτών.

Σε αυτό το κλίμα, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κερδίζει 56,23 μονάδες ή 0,22% και κινείται στις 25.245 μονάδες, ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 27,91 μονάδες ή 0,35% και βρίσκεται στις 7.845 μονάδες. Ο S&P 500 κερδίζει 9,36 μονάδες ή 0,32% και κινείται στις 2.831 μονάδες.

Στα μάκρο της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 0,5% τον Ιούλιο στις ΗΠΑ ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των οικονομολόγων που συμμετείχαν σε σχετικές δημοσκοπήσεις. Εξαιρουμένων των πωλήσεων αυτοκινήτων, ο σχετικός δείκτης αυξήθηκε κατά 0,6%.

Στα εταιρικά νέα, η μετοχή της Tesla χάνει 2,48% μετά το δημοσίευμα πως ο Έλον Μασκ δεν έκλεισε την Goldman Sachs ως επίσημο οικονομικό σύμβουλο στην προσπάθειά του να βγει η εταιρεία από το χρηματιστήριο.

Στο μεταξύ η μετοχή της Macy’s Inc κάνει βουτιά 12% καθώς παρά το γεγονός ότι τα έσοδα τριμήνου ήταν πάνω από τις εκτιμήσεις, ήταν χαμηλότερα συγκριτικά με πέρυσι.

Νωρίτερα, με απώλειες ολοκλήρωσαν τις σημερινές συναλλαγές οι ασιατικές αγορές με τον Hang Seng να υποχωρεί κατά 1,55%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα