Η τεχνολογία έφερε απώλειες στη Wall Street

Με πτώση τερμάτισε η σημερινή συνεδρίαση τηςWall Street, καθώς η νέα “βουτιά” στον τεχνολογικό κλάδο επισκίασε τα ισχυρά κέρδη των τραπεζικών μετοχών.

Παράλληλα, οι μεγαλύτερες αμερικανικές τράπεζες πέρασαν τη δεύτερη φάση των τεστ αντοχής που πραγματοποίησε η ομοσπονδιακή τράπεζα, με αποτέλεσμα η Fed να επιτρέψει στις τράπεζες να ανακοινώσουν υψηλά μερίσματα και σχέδια επαναγοράς μετοχών.

Μετά το “πράσινο φως” της Fed, οι Morgan Stanley, JPMorgan Chase, Wells Fargo, Citigroup και Bank of America ενισχύθηκαν τουλάχιστον 1%.

H JPMorgan ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών και ομολόγων έως και 19,4 δισ. δολαρίων, ενώ και η Citigroup ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών στην ιστορία της, ύψους 15,6 δισ. δολαρίων και διπλασίασε το μέρισμά της.

Οι Bank of America και Morgan Stanley αύξησαν το μέρισμά τους στα 12 σεντς και τα 25 σεντς αντίστοιχα.

Στα μακροοικονομικά στοιχεία της ημέρας, το ΑΕΠ κατέγραψε αύξηση κατά 1,4% αντί για 1,2% που είχε ανακοινωθεί τον προηγούμενο μήνα .

Αναφορικά με τους δείκτες, ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,78% στις 21.287 μονάδες, ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,86% στις 2.419 μονάδες και ο Nasdaq υποχώρησε κατά 1,44% στις 6.144 μονάδες

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι Αμερικανοί που υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 2.000 την εβδομάδα που έληξε στις 24 Ιούνη.

Στα εμπορεύματα, το αργό ενισχύθηκε 0,8% στα 45,15 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχώρησε 0,68% στα 1.240 δολάρια ανά ουγγιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κατέγραψε πτώση έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ ενισχύθηκε έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,1404 δολάριο/ευρώ.

Πηγή: Sofokleousin.gr 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα