Η Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας καθαίρεσε τη γενική εισαγγελέα

Η νέα Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, καθαίρεσε την γενική εισαγγελέα Luisa Ortega, η οποία έχει μετατραπεί σε έναν από τους κύριους διαφωνούντες απέναντι στον Nicolas Maduro. Aρχικά οι δυνάμεις ασφαλείας της Βενεζουέλας είχαν περικυκλώσει το γραφείο της ανώτατης εισαγγελέως.

Η Ortega θα αντικατασταθεί προσωρινά από τον «συνήγορο του λαού» (συνήγορο του πολίτη) Tarek William Saab, ανακοίνωσε η Συντακτική Συνέλευση που αποφάσισε επίσης ότι η θητεία της θα έχει ανώτατη διάρκεια δύο ετών.

Η εξέλιξη αυτή σημειώθηκε μία μόλις ημέρα μετά την ορκωμοσία της νέας Συντακτικής Συνέλευσης, για την οποία η ανώτατη εισαγγελέας υποστήριξε ότι εκλέχθηκε με νοθεία.

Η Luisa Ortega είχε ζητήσει από τοπικό δικαστήριο να εμποδίσει την τελετή ορκωμοσίας του νέου νομοθετικού οργάνου των 545 μελών, επικαλούμενη ισχυρισμούς για τη νόθευση του εκλογικού αποτελέσματος από την κυβέρνηση.

Η νέα Συντακτική Συνέλευση, έχει νομοθετικές υπερεξουσίες γεγονός που έχει προκαλέσει την οργή της αντιπολίτευσης αλλά και διεθνείς αντιδράσεις.

 

πηγή   ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα