Η συνεργασία ΗΠΑ με ΔΝΤ αντικείμενο επικοινωνίας Μνούτσιν – Λαγκάρντ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών, Στήβεν Μνούτσιν, με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ. Πρόκειται για την πρώτη επικοινωνία μεταξύ της νέας αμερικανικής κυβέρνησης με το ΔΝΤ.

Ο αμερικανός υπουργός τηλεφώνησε χθες στην κ. Λαγκάρντ, που βρίσκεται στην Ευρώπη και συζήτησαν θέματα που αφορούν το ΔΝΤ και την αμερικανική κυβέρνηση, όπως και τον τρόπο της μεταξύ τους συνεργασίας.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ επισημαίνονται τα εξής: «Στη συνομιλία του με την Κυρία Λαγκάρντ, ο υπουργός Μνούτσιν, καλωσόρισε τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει το ΔΝΤ στην προώθηση της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης και σταθερότητας και στην αποτροπή και αντιμετώπιση των οικονομικών κρίσεων. Επισήμανε τη σημασία που δίνει η κυβέρνηση στην προώθηση της οικονομικής ανάπτυξης και στη δημιουργία θέσεων εργασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες και προσβλέπει στην καθοριστικό ρόλο που παίζει το ΔΝΤ στην παροχή συμβουλών οικονομικής πολιτικής στα κράτη-μέλη και στην αντιμετώπιση των ανισορροπιών. Ο υπουργός υπογράμμισε επίσης ότι προσδοκά από το ΔΝΤ ειλικρινή ανάλυση των συναλλαγματικών πολιτικών των κρατών-μελών».

Στην ανακοίνωση του εκπροσώπου του ΔΝΤ, τονίζονται τα εξής χωρίς αναφορά στην Ελλάδα και στο πρόβλημά της: «Η Γενική Διευθύντρια είχε μία εποικοδομητική συνομιλία με τον υπουργό Μνούτσιν σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που ενδιαφέρουν τα μέλη μας. Προσβλέπουμε να συνεχίσουμε τις στενές και παραγωγικές επαφές με τις αμερικανικές αρχές».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα