Η συμβουλή της ΕΚΤ για «λογικό επιτόκιο» και η απάντηση… Στουρνάρα!

Επιστροφή στις αγορές με «λογικό επιτόκιο» συστήνει στην ελληνική κυβέρνηση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ). Συστήνει, επίσης, η έξοδος στις αγορές να πραγματοποιηθεί κατά τρόπο ο οποίος θα διασφαλίζει ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα θα έχει συνέχεια.

Σχολιάζοντας την πρόθεση της Αθήνας να προχωρήσει στην έκδοση δοκιμαστικού ομολόγου, πενταετούς διάρκειας, η ΕΚΤ είναι συγκρατημένη και σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, θεωρεί πολύ σημαντικό η επιστροφή στις αγορές να γίνει με ένα “λογικό” επιτόκιο.

Τη θέση αυτή της ΕΚΤ μετέφερε σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Γενικό Συμβούλιο της Τράπεζας της Ελλάδος ο διοικητής της Γιάννης Στουρνάρας κατά την τελευταία συνεδρίαση του οργάνου.

Υπενθυμίζεται ότι σε πρόσφατη συνέντευξη του στη Wall Street Journal o διοικητής της ΤτΕ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο εξόδου στις αγορές είχε επισημάνει χαρακτηριστικά : «Νομίζω πως είναι λίγο νωρίς». Παράλληλα, είχε καλέσει την κυβέρνηση να επικεντρωθεί στις ιδιωτικοποιήσεις, προκειμένου να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ υποστήριξε ότι την άποψη αυτή την στηρίζει η πλειοψηφία του Γενικού Συμβουλίου της Τράπεζας της Ελλάδος.

Πρόκειται ουσιαστικά και για μία απάντηση του κ. Στουρνάρα προς την κυβέρνηση που… μουρμουράει και πάλι για τις θέσεις που εκφράζει ο κεντρικός τραπεζίτης.

 

Πηγή: reporter.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα