Η συγκλονιστική στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας στην Κρήτη (Βίντεο)

Την κατάρρευση της ιστορικής γέφυρας του Κερίτη στον Αλικιανό Χανίων προκάλεσε η κακοκαιρία «Ωκεανίς» που έπληξε με σφοδρότητα την Κρήτη.

Η στιγμή της κατάρρευσης της γέφυρας που είχε χτιστεί πριν 111 χρόνια καταγράφηκε σε ζωντανή μετάδοση από τη Νέα Τηλεόραση Κρήτης.

Η γέφυρα, άνοιξε χθες το απόγευμα, εξαιτίας της μεγάλης κατολίσθησης στο Φουρνέ, προκειμένου να διευκολύνεται η διέλευση οχημάτων, ωστόσο σήμερα, το πρωί, κατέρρευσε τμήμα λίγο πριν την είσοδο στην γέφυρα και λίγες ώρες αργότερα, έπεσε η γέφυρα.

Λίγο μετά τις 14:00 εντοπίσθηκε σε σημείο του ποταμού Βατουδιάρη, το αγροτικό όχημα στο οποίο επέβαινε ο 61χρονος κτηνοτρόφος που παρασύρθηκε από χείμαρρο στην προσπάθεια του να διασχίσει αγροτικό δρόμο στο χωριό Εμπρόσνερος Αποκορώνου. Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό του 61χρονου.

Κίσσαμος: Κλειστοί δρόμοι – Κινδυνεύουν σπίτια

Μεγάλες κατολισθήσεις, λόγω των βροχοπτώσεων, έχουν σημειωθεί στον Βόρειο Οδικό ‘Αξονα Κρήτης (ΒΟΑΚ), που εκτείνονται σε αρκετά σημεία από την Αγία Πελαγία μέχρι και τη Σκεπαστή. Όπως ανακοινώθηκε, κυρίως από Πάνορμο έως όρια Νομού Ηρακλείου, υπάρχει σοβαρός κίνδυνος δεδομένου ότι συνεχίζονται οι βραχοπτώσεις και θα πρέπει να αποφεύγεται η κυκλοφορία.

Ισχύει ήδη απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων στους δρόμους Φουρνέ-Μεσκλά , Λάκκοι-Μεσκλά, Φουρνέ-Λάκκοι, Χλιαρό-Ουρθούνι-Καράνου, Νιο Χωριό-Βουκολιές και Συρίλι-Νεριανά.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα