Η Σουηδία θα κάνει σεξουαλική εκπαίδευση στους μετανάστες, με κινούμενα σχέδια

Σεξουαλική εκπαίδευση σε μετανάστριες σκοπεύει να προσφέρει η σουηδική κυβέρνηση.

Διαθέτει μάλιστα ειδικά κονδύλια (3,7 εκ. Σουηδικές κορώνες, δηλαδή κάπου 347.000 ευρώ) για την παραγωγή μιας σειράς φυλλαδίων και βίντεο που ενημερώνουν τις μετανάστριες για το σεξ και τα αναπαραγωγικά τους δικαιώματα. Πρόκειται για 11 φιλμ κινουμένων σχεδίων παραγωγής της Σουηδικής Ένωσης για τη Σεξουαλική Εκπαίδευση (RFSU), που καλύπτουν διάφορους τομείς, όπως «Ηδονή και απόλαυση», «Γυναικεία όργανα αναπαραγωγής», «Πόνος κατά τη Συνουσία» και «Τοκετός».

«Διαπιστώσαμε ότι κάποιες από τις γυναίκες που αφίχθησαν πρόσφατα στη χώρα προέρχονται από κοινωνίες με εντελώς διαφορετικές συνήθειες, κανόνες και νόμους. Το project αυτό θα τους δώσει μια καλύτερη ευκαιρία να κατανοήσουν τα σεξουαλικά και αναπαραγωγικά δικαιώματα στη Σουηδία», είπε η υπουργός Κοινωνικών Υποθέσεων Ανίκα Στράντχολ, κάνοντας λόγο για «κατεπείγον ζήτημα».

Τα βίντεο εξηγούν τους σεξουαλικούς κανόνες που ισχύουν στη Σουηδία σε διάφορες γλώσσες, από τα Αραβικά και τα Κουρδικά μέχρι τα Περσικά (φαρσί) και τα Αγγλικά και στόχος τους είναι να υπογραμμίσουν ότι «όλοι έχουν το δικαίωμα στο σεξ, τις σχέσεις και το σώμα τους», σύμφωνα με την RFSU.

Η Σουηδία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τα κρούσματα βιασμών που αυξήθηκαν πέρυσι κατά 84% μετά την εισροή μεταναστών κυρίως από μουσουλμανικές χώρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα