Η Σερβία σκοπεύει να επενδύσει πάνω από 1 δισ. ευρώ στον αγωγό TurkStream

Η Σερβία σκοπεύει να επενδύσει 1,08 δισ. ευρώ στην κατασκευή του τμήματος του αγωγού TurkStream ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο απο την Ρωσία στην Ευρώπη μέσα από τα εδάφη της χώρας, όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Aleksandar Antic.

Όπως δήλωσε ο υπουργός στην συνεδρίαση του κοινοβουλίου της χώρας,  σύμφωνα με το emea.gr, σε συζήτηση σχετικά με σχέδιο νόμου που αφορά απαλλοτριώσεις γης για το έργο. η κατασκευή του τμήματος του αγωγού θα έχει ολοκληρωθεί το 2020. Στον προϋπολογισμό του 2019, όπως και το 2018, προγραμματίζονται συνολικά 70 εκατομμύρια ευρώ για τη συμμετοχή της Σερβίας στο έργο”, δήλωσε ο Antic.

Ο επικεφαλής της Srbijagas, της εθνικής εταιρείας διαχείρισης φυσικού αερίου Dusan Bajatovic δήλωσε νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα ότι η Βουλγαρία και η Σερβία σχεδιάζουν να ξεκινήσουν δημοπρασία για δεσμευτικές προσφορές για τη διαμετακόμιση φυσικού αερίου μέσω του μελλοντικού σκέλους του αγωγού TurkStream στην επικράτειά τους γύρω στις 15 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με την ρωσική εφημερίδα Kommersant, το έργο της κατασκευής του αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσα από τις περιοχές της Βουλγαρίας, της Σερβίας, της Ουγγαρίας και της Σλοβακίας, έχει αναλάβει η Gazprom, με την εφημερίδα να αναφέρει σχετικά έγγραφα από τους διαχειριστές των συστημάτων μεταφοράς φυσικού αερίου των χωρών αυτών.

Ο αγωγός φυσικού αερίου Turkstream, ο οποίος εκτείνεται σε μήκος 930 χλμ. από τη Ρωσία προς την Τουρκία, αποτελείται από δύο παράλληλους αγωγούς με ετήσια χωρητικότητα 15,75 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Ο ένας αγωγός προορίζεται για τους καταναλωτές στην Τουρκία, ενώ ο δεύτερος θα μεταφέρει αέριο σε πελάτες στη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα