Η Ρωσία υπενθυμίζει στις ΗΠΑ την 11η Σεπτεμβρίου

TERΗ Μόσχα φανερά ενοχλημένη από τη στάση των ΗΠΑ στο θέμα των Ρωσικών επιδρομών στη Συρία,απέκρουσε τις κατηγορίες που της προσάπτει η Ουάσιγκτον,θυμίζοντας τη στάση που κράτησε η ίδια απέναντι στην τρομοκρατία, αμέσως μετά τις επιθέσεις στους δίδυμους πύργους.

Έτσι,η εκπρόσωπος τύπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα απευθυνόμενη στον Λευκό Οίκο τόνισε:«Θέλω να σας υπενθυμίσω… μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, εμείς συμμεριστήκαμε την οδύνη του αμερικανικού λαού σα να ήταν δική μας, κατανοώντας τι συνιστά η τρομοκρατία» τόνισε η Ρωσίδα αξιωματούχος.

«Προσφέραμε υποστήριξη στις ΗΠΑ σε κάθε τομέα (περιλαμβανομένης της θέσης που πήραμε) στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τους βοηθήσαμε να πολεμήσουν την τρομοκρατία. Δε ρωτήσαμε: “είναι καλοί ή κακοί τρομοκράτες;”».

Η Μαρία Ζαχάροβα υπενθύμισε ότι η Ρωσία έχει και στο παρελθόν αντιμετωπίσει τις επιθέσεις Ισλαμιστών και τόνισε ότι η μάχη εναντίον των ισλαμιστών μαχητών είναι ένα θέμα εθνικής ασφαλείας για τη Μόσχα.

«Το έχουμε βιώσει αυτό, γνωρίζουμε πως είναι και δεν θα θέλαμε να δούμε τη διεθνή τρομοκρατία ξανά στην χώρα μας. Αυτό είναι πολύ οδυνηρό για εμάς. Και προσμένουμε ότι θα υπάρξει κατανόηση επί αυτού του θέματος».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα