Η Ρωσία έστειλε στρατηγικά βομβαρδιστικά στην κορεατική χερσόνησο

Μία ασυνήθιστη πτήση γύρω από την κορεατική χερσόνησο, έκαναν ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά, τη στιγμή που οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα διεξάγουν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις, οι οποίες έχουν προκαλέσει την οργή της Πιονγιανγκ.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ρωσία που έχει εκφράσει την έντονη αντίθεσή της σε οποιαδήποτε μονομερή στρατιωτική δράση των ΗΠΑ στην χερσόνησο, δήλωσε ότι τα βομβαρδιστικά Tupolev-95MS, ή “αρκούδες” όπως τα αποκαλεί το ΝΑΤΟ, έκαναν πτήση πάνω από τον Ειρηνικό Ωκεανό, την θάλασσα της Ιαπωνίας, την Κίτρινη Θάλασσα και την Ανατολική Θάλασσα της Κίνας και αναχαιτίστηκαν από ιαπωνικά και κορεατικά μαχητικά.

Η πτήση αυτή, η οποία επίσης περιελάμβανε αεροσκάφη με προηγμένες δυνατότητες συγκέντρωσης πληροφοριών, έγινε πάνω από διεθνή ύδατα και είχε ανακοινωθεί από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας την ίδια μέρα που η Μόσχα εξέφρασε παράπονα για τις κοινές ασκήσεις ΗΠΑ – Νότιας Κορέας.

“Οι μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές και ναυτικές ασκήσεις που διεξάγουν οι ΗΠΑ και η Νότια Κορέα, δεν βοηθούν στην αποκλιμάκωση της έντασης στην Κορεατική Χερσόνησο” δήλωσε μία εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

“Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή προσοχή. Δεδομένης της συγκέντρωσης στρατιωτικής δύναμης στην περιοχή, οποιαδήποτε απερίσκεπτη κίνηση ή ακόμη και ένα μη ηθελημένο περιστατικό, θα μπορούσε να προκαλέσει μία στρατιωτική σύγκρουση”.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα