Η πρώτη παιδική αντιρατσιστική γιορτή

Στην πρώτη παιδική αντιρατσιστική γιορτή μας προσκαλεί η πρωτοβουλία Antinazi Zone – YRE (Νεολαία Ενάντια στο Ρατσισμό στην Ευρώπη) την Κυριακή 10 Ιούνη στις 17:00 στην παιδική χαρά στην πλατεία του Αγίου Ανδρέα στην Λαμπρινή με ελεύθερη είσοδο.

Όπως σημειώνουν οι διοργανωτές, πρόκειται για «μια γιορτή για όλα τα παιδιά, που σαν στόχο έχει να λειτουργήσουμε ομαδικά, να εξαλείψουμε τις διαφορές, αγκαλιάζοντας τη διαφορετικότητα, ρίχνοντας γέφυρα αλληλεγγύης προκειμένου να γνωρίσουμε πολιτισμούς, χώρες και παιχνίδια απ’ όλο τον κόσμο, μέσα από έναν δημιουργικό τρόπο».

Η γιορτή θα περιλαμβάνει διαφορετικούς «σταθμούς» δημιουργικής απασχόλησης, κινητικά παιχνίδια και κατασκευές, μουσική, ακροβάτες, face painting, παιδικό βιβλιοπωλείο και πολλές ακόμα δράσεις.

Επίσης, στη γιορτή θα συμμετέχει το Θέατρο του Νέου Κόσμου με τη δράση «θέατρο αλληλεγγύης για παιδιά» και την παιδική θεατρική παράσταση «Πινόκιο».

Η ιδέα γεννήθηκε μέσα από την όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή νεολαίας αλλά και οικογενειών με μικρά παιδιά, στο ετήσιο Αντιρατσιστικό Κάμπινγκ YRE – Antinazi Zone που που διοργανώνουμε τα τελευταία 25 χρόνια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.

Το φετινό κάμπινγκ θα πραγματοποιηθεί στις Ροβιές της Β. Εύβοιας, από 27 Ιουλίου μέχρι 5 Αυγούστου. Πέρα από συζητήσεις, συναυλίες, εργαστήρια και προβολές, θα υπάρχει σταθερά μια «γωνιά» και ένα πρόγραμμα δραστηριοτήτων, προσανατολισμένο στα παιδιά.

Όχι με τη λογική της «απασχόλησης», προκειμένου οι γονείς να αποδεσμεύονται, αλλά με ένα τρόπο που να ενσωματώνει τα παιδιά στη ζωή του κάμπινγκ. Να τους δίνει τη δυνατότητα μέσα από ομαδικές δραστηριότητες, παιχνίδια, κατασκευές και πολλά άλλα, να γνωρίσουν τι σημαίνει συλλογικότητα, αλληλεγγύη, διαφορετικότητα.

* Στο χώρο θα λειτουργεί κυλικείο με νερά, καφέδες, χυμούς και φαγητό για να καλυφθούν τα έξοδα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα