Η πρώτη ακτιβίστρια των Femen που καταδικάστηκε στη Γαλλία,αθωώθηκε(Φωτογραφίες)

Η πρώτη ακτιβίστρια των Femen που καταδικάστηκε στη Γαλλία για σεξουαλική επίδειξη αθωώθηκε τελικά, την Πέμπτη 12 Ιανουαρίου, μετά από έφεση.

Το δικαστήριο ωστόσο την καταδίκασε να πληρώσει πρόστιμο 600 ευρώ γιατί είχε επιτεθεί και καταστρέψει κέρινο άγαλμα του ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν.


«Είναι ιστορική απόφαση. Η δικαιοσύνη θα επιτρέπει πλέον στις γυναίκες να χρησιμοποιούν το σώμα τους ως πολιτικό όπλο», δήλωσε η δικηγόρος της Femen. Σκοπεύει ωστόσο να κάνει έφεση και για το πρόστιμο των 600 ευρώ λόγω καταστροφής του κέρινου Πούτιν.


«Πρόκειται για ευχάριστη έκπληξη. Είναι νίκη όχι μόνο για μένα, αλλά για όλες τις γυναίκες», δήλωσε η 28χρονη Ουκρανή ακτιβίστρια  Iana Zhdanova, η οποία είναι πολιτική πρόσφυγας και ζει στη Γαλλία. Η Ζντάνοβα καταδικάστηκε να πληρώσει και 3.004 ευρώ στο Μουσείο Γκρεβάν για την κατατροφή του κέρινου ομοιώματος του Πούτιν.

Ηδη τρεις άλλες ακτιβίστριες Femen είχαν καταδικαστεί στο δικαστήριο της Λιλ στη Γαλλία για «σεξουαλική επίδειξη», όταν είχαν προβεί σε δράση εναντίον του Ντομινίκ Στρος Καν όταν δικαζόταν για το σκάνδαλο με πόρνες στο ξενοδοχείο Κάρλτον. Ολες ελπίζουν τώρα ότι η αθώωση της Ζντάνοβα θα αποτελέσει πρότυπο και για τις ίδιες.

iefimerida.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα