Η πρωτοπόρος πλατφόρμα άμεσης ανταλλαγής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας

Τεχνολογίες και συστήματα που στοχεύουν στη διάδοση βιώσιμων τεχνολογιών και μεθόδων παραγωγής και διαχείρισης της Ανανεώσιμης Ενέργειας αναπτύσσει η Klenergy, μία ισπανική νεοφυής επιχείρηση (startup) με βάση και στη Δανία.

Αποτελείται από μια ομάδα Ευρωπαίων μηχανολόγων που αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα της χρήσης Ενέργειας από Ανανεώσιμες πηγές (ΑΕ) και την εν δυνάμει θετική επίπτωση της διασποράς της παραγωγής και διάθεσής της.

Το δίκτυο Pylon

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Klenergy ανακοινώνει την έναρξη μιας καινοτόμου υπηρεσίας, υποστηριζόμενης από τεχνολογία blockchain (ισοδυναμεί με εγγραφή σε λογιστικό βιβλίο των συναλλαγών Bitcoin και άλλων κρυπτονομισμάτων).

Ο λόγος για το Δίκτυο PYLON. Πρόκειται για μια πλατφόρμα άμεσης ανταλλαγής πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας- από παραγωγούς σε καταναλωτές- χωρίς την ανάγκη παρεμβολής ενδιάμεσων. Συγχρόνως το Δίκτυο PYLON ανταμείβει την παραγωγή πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας στοχεύοντας στην εξομάλυνση των ανισορροπιών που υπάρχουν στους υφιστάμενους μηχανισμούς των παραδοσιακών αγορών ενέργειας.

Το Δίκτυο PYLON σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει ένα επιτυχημένο περιβάλλον από την άποψη:

-της παροχής οικονομικών κινήτρων για την αύξηση των επενδύσεων σε πράσινη ενέργεια,

-της άμεσης, χωρίς διαμεσολάβηση, και με χαμηλές τιμές ανταλλαγής και – αποκλειστικής χρήσης πιστοποιημένης πράσινης ενέργειας.

Οι δημιουργοί του, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, υποστηρίζουν ότι η τεχνολογία που απαιτείται για την πραγματοποίηση του εγχειρήματος είναι υπαρκτή και δοκιμασμένη.

Το εναλλακτικό ψηφιακό νόμισμα

Η Ομάδα της Klenergy και οι εμπλεκόμενοι συνεργάτες προσφέρουν ένα εναλλακτικό ψηφιακό νόμισμα διαφορετικό από τη μεγάλη πλειονότητα των υφιστάμενων “ICOs”.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η πώληση των νομισμάτων PYLON διαφοροποιείται ως προς δύο χαρακτηριστικά:

  1. προσφέροντας ένα νόμισμα του οποίου η αξία βασίζεται στο κυριολεκτικά πιο πολύτιμο αγαθό των καιρών μας, την Ανανεώσιμη Ενέργεια, και
  2. χρησιμοποιώντας τα έσοδα από την πώληση σε προγράμματα βιώσιμης ενέργειας, πράγμα που θα παράγει εισόδημα προσφέροντας παράλληλα καθαρή ενέργεια στο ηλεκτρικό δίκτυο.”

Η εφαρμογή και η εμπορευματική δοκιμασία του Δικτύου PYLON θα γίνει στο επιχειρησιακό και νομικό πλαίσιο που ισχύει για τους ενεργειακούς συνεταιρισμούς στην Ισπανία.

“Πιστεύουμε ότι, με τη δεδομένη δομή και τις αξίες που ενσωματώνουν οι συνεταιρισμοί της ανανεώσιμης ενέργειας, το Δίκτυο PYLON P2P θα ελέγξει και θα αξιοποιήσει την ανάπτυξη ενός αποκεντρωμένου και διεθνούς συνεταιρικού μοντέλου, που θα έχει ως θεμέλιο μηχανισμούς αποκεντρωμένης συμμετοχής και διακυβέρνησης” αναφέρει η ανακοίνωση.

Το πιλοτικό πρόγραμμα θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο 2017, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της πώλησης του νομίσματος PYLON-Token με έναρξη την 4η Σεπτεμβρίου και διάρκεια 30 ημέρες. Οι πρώτες προσομοιώσεις τα πλατφόρμας έχουν ήδη ξεκινήσει, με την απόκτηση πραγματικών δεδομένων από υπαρκτούς πελάτες σε τοπικό επίπεδο και προσομοιώνοντας την ανταλλαγή μεταξύ καταναλωτών και παραγωγών.

Crowdfunding

Η Ομάδα στοχεύει στη συγκέντρωση ποσού 3,8 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να πραγματοποιήσει τη βέλτιστη ανάπτυξη του Δικτύου PYLON, που περιλαμβάνει μια σειρά εξαρτημάτων hardware εντός του Ισπανικού ηλεκτρικού δικτύου (όπως φωτοβολταϊκά πάρκα, μονάδες αποθήκευσης ενέργειας), αλλά και μεμονωμένες εγκαταστάσεις εκτός δικτύου.”

Η Klenergy συνεργάζεται στενά με επαγγελματίες τόσο στον τομέα της ενέργειας όσο και στην κοινότητα των προγραμματιστών της τεχνολογίας blockchain, γνωρίζοντας την επίπτωση που έχουν οι δράσεις της στον πλανήτη και τα οφέλη που οι αποκεντρωμένες τεχνολογίες μπορούν να προσφέρουν στον τρόπο ζωής.

Σημειώνεται ότι η Klenergy έχει αναπτύξει την μπαταρία Υδρογόνου Klenergy HELIOS και την πρώτη διαθέσιμη έξυπνη συσκευή μέτρησης βασισμένη σε τεχνολογία blockchain, το Klenergy METRON.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα