«Η προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία είναι νόμιμη»

Με μια συνέντευξη-ποταμό στην Washington Post ο ακροδεξιός ηγέτης της Λέγκας του Βορά και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, ξεδίπλωσε τα σχεδία του και τις φιλοδοξίες του για το μεταναστευτικό τις ευρωπαϊκές εκλογές αλλά και τις σχέσεις με τη Μόσχα.

Υποστήριξε πως είναι ψεύτικές ειδήσεις ότι το κόμμα του έχει δεχτεί χρηματοδότηση από τον Βλαντιμίρ Πούτιν. «Ποτέ δεν πήραμε ένα ευρώ, ένα ρούβλι, ένα δολάριο. Αντίθετα έχουμε υπογράψει μια πολιτική συμφωνία εμ το κόμμα ηνωμένο ρωσία που προβλέπει συνεργασία της δικής μας νεολαίας με τη δική τους» είπε.

Σύμφωνα με τον Σαλβίνι, οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας θα πρέπει να καταργηθούν γιατίδ εν αποδίδουν και γιατί αποτελούν ζημιές στις εξαγωγές της Ιταλίας. «Υπάρχει κι άλλος ένας λόγος, όπως υποστήριξε, «η προσάρτηση της Κριμαίας έγινε μετά από δημοψήφισμα. Την άποψη ότι αυτό επηρεάστηκε από την παρουσία ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων δεν συμμερίζομαι».

Αναφέρθηκε εκτενώνς στο «αγαπημένο» του θέμα της μετανάστευης, που παραμένει στο κέντρο των πολιτικών του προτεραιοτήτων. «Είμαστε συντονισμένοι με τον πρωθυπουργό Κόντε, απλά χρησιμοποιούμε διαφορετική γλώσσα» είπε διαβεβαιώνοντας πως η κυβένηση συνασπισμού με τα πέντε αστέρια δεν διατρέχει κανένα κίνδυνο. Όσο τα πέντε αστέρια σέβονται στη συμφωνία όλα βαίνων καλώς. Εγώ δεν κάνω τη δουλειά μου ως υπουργός κοιτάζοντας τις δημοσκοπήσεις. Ο απώτερος στόχος δεν είναι διανείμουμε μετανάστες σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, αλλά να τους εμποδίσουμε να φτάσουν στην Ευρώπη.

»Πρέπει να επέμβουμε στην Αφρική με ένα σχέδιο Μάρσαλ για να βελτιώσουμε τις συνθήκες διαβίωσης στις χώρες προέλευσης. Είναι αλήθεια ότι επενεδύουμε στην Αφρική, αλλά αν δίνουμε 3 δίσ. Στην Τουρκία για τη μετανάστευση και μόνο 500 εκατομμύρια στις αφρικανικές χώρες, ο στόχος μας θα πρέπει να είναι να αυξήσουμε τα κονδύλια προς την Αφρική».

Ο Σαλβίνι εκτιμά τις πολιτικές μετανάστευσης του Ντόναλντ Τραμπ, διότι θέλει να αυτό που υποσχέθηκε στους ψηφόρους, όπως έκανε όταν αναγνώριστε την ιαερσοαλμη ως πρωτευοσα του Ιασραήλ, απόφαση με την οποία εγώ συμφωνώ.

Για τις ευρωεκλογές που έρχονται ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών είπε ότι θα είναι ουσιαστικής σημασίας. «Θέλω να φέρω κοντά τα λαϊκίστικα κόμματα, που θα αποτελέσουν την πλειοψηφία στην ευρωβουλή. Είναι κοπλιμέντο για μένα να είμαι λαϊκιστής, γιατί φέρνουμε ένα όραμα μιας διαφορετικής Ευρώπης, όπου κάθε χώρα θα είναι έτοιμη να αποφασίσει τη δική της οικονομική πολιτική. Εξακολουθώ να πιστεύω ότι το ευρώ είναι ένα λανθασμένο πείραμα, που θα πρέπει να το βελτιώσουμε».

Από τις δηλώσεις του ωστόσο είναι σαφές ότι έχει αλλάξει γνώμη για το θέμα της εξόδου της Ιταλίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση. «Θέλουμε να δουλέψουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη από τα μέσα κι όχι να βγούμε από αυτή. Θέλουμε να αλλάξουμε την οικονομική της πολιτική, την πολιτική για τη φορολογία και την αγροτική ανάπτυξη».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα