Η Πολωνία θα ασκήσει «βέτο» στην επανεκλογή του Tusk, μεταδίδει γαλλικό πρακτορείο

Με κάθε μέσο θα προσπαθήσει να ασκήσει βέτο στην επανεκλογή του Πολωνού κ. Tusk η δεξιά πολωνική κυβέρνηση του κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης.
Η Πολωνία θα μπλοκάρει την επανεκλογή του Donald Tusk στη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, σύμφωνα με όσα μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο (AFP) επικαλούμενο σχετικές πηγές.
Για να το πετύχει αυτό, η πολωνική κυβέρνηση θα ασκήσει βέτο στο κείμενο συμπερασμάτων της σημερινής (9/3) Συνόδου Κορυφής.
Η δεξιά πολωνική κυβέρνηση του κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS) προσπαθεί να αποτρέψει – μόνη της μεταξύ των 28 χωρών της Ε.Ε. – με κάθε μέσο την επανεκλογή του Πολωνού κ. Tusk, καθώς τον κατηγορεί ότι ξεπέρασε τις αρμοδιότητές του όταν την επέκρινε για τη σύγκρουσή της με την αντιπολίτευση επί του εξαιρετικά κρίσιμου ζητήματος της ελευθερίας του Τύπου στην Πολωνία.
Ο ηγέτης του PiS, Jaroslaw Kaczynski και ο Tusk έχουν υπάρξει επί μακρό χρόνο ανυποχώρητοι πολιτικοί αντίπαλοι.
Αντί του κ. Tusk, η Πολωνία προσπάθησε ανεπιτυχώς να προωθήσει έναν δικό της υποψήφιο, τον Πολωνό ευρωβουλευτή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Jacek Saryusz-Wolski, ο οποίος όμως διεγράφη άμεσα από την Ομάδα του Ε.Λ.Κ.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα