Η Ουκρανία καταγγέλει τη Ρωσία για «παράνομη» κράτηση των ναυτών της

Η νέα κρίση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας στην Αζοφική θάλασσα φένει σήμερα το Κίεβο να καταγγέλει την «παράνομη» κράτηση των 24 ναυτών του που αιχμαλωτίσθηκαν, την Κυριακή, πάνω στα πλοία τους από τη Μόσχα στα ανοικτά της Κριμαίας.

Διακοίνωση διαμαρτυρίας κατά «της συνέχισης από τη Ρωσία των παράνομων ενεργειών της», μια αναφορά στην κράτηση των στρατιωτικών αυτών, εστάλη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ουκρανική διπλωματία.

Βλ. Πούτιν: Προεκλογικό παιχνίδι του Ποροσένκο η κρίση στην Αζοφική

Στον Ουκρανό ηγέτη Πέτρο Ποροσένκο επέρριψε την ευθύνη για την κρίση στο στενό του Κερτς ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε πως ο Ποροσένκο προκάλεσε το επεισόδιο για να ενισχύσει τη δημοτικότητά του πριν από τις ουκρανικές εκλογές.

Το περιστατικό ήταν «μια πρόκληση που διοργάνωσε η σημερινή κυβέρνηση … κατά την προεδρική εκλογή στην Ουκρανία το Μάρτιο του επόμενου έτους», δήλωσε ο Πούτιν σε φόρουμ στη Μόσχα, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Πρόκειται για «ένα παιχνίδι ώστε να αυξήσει την ένταση, ένα ανέντιμο παιχνίδι στο εσωτερικό της χώρας για να ασκήσει πιέσεις στους πολιτικούς αντιπάλους του» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Ρωσίας, επαινώντας παράλληλα τις ρωσικές δυνάμεις πως εκπλήρωσαν το στρατιωτικό καθήκον τους.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα