Η Ουάσινγκτον επανεξετάζει διαρκώς τη στήριξη που παρέχει στη σαουδαραβική συμμαχία που επιχειρεί στην Υεμένη

Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν την ένδειξη σήμερα ότι θα συνεχίσουν να χορηγούν βοήθεια στη στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας που πολεμά στην Υεμένη, ακόμη και αν έκαναν γνωστό ότι η αμερικανική στήριξη δεν είναι «άνευ όρων», εν μέσω της αυξανόμενης ανησυχίας για τον αριθμό των αμάχων που έχουν χάσει τη ζωή τους στον πόλεμο που μαίνεται στη χώρα.

 

Σε συνέντευξη Τύπου σήμερα ο υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις ανέφερε ότι οι ΗΠΑ επανεξετάζουν διαρκώς τη στήριξη που παρέχουν στη σαουδαραβική συμμαχία χωρίς ωστόσο να υπονοήσει κάποια πιθανή περικοπή στη βοήθεια.

«Επανεξετάζουμε διαρκώς ποια στήριξη χορηγούμε, ναι,», τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου.

«Η στάση μας εκεί είναι να προσπαθήσουμε να κρατάμε στο απολύτως ελάχιστο το ανθρώπινο κόστος των αθώων που σκοτώνονται κατά λάθος. Αυτός είναι ο στόχος μας με τον οποίο εμπλεκόμαστε με τη συμμαχία», σημείωσε.

«Ο στόχος μας είναι να περιορίσουμε αυτή την τραγωδία και να τη φέρουμε το ταχύτερο δυνατό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα ειδικοί του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, οι οποίοι κατήρτισαν για πρώτη φορά έκθεση για την «ξεχασμένη σύγκρουση» που εξακολουθεί να μαίνεται στην Υεμένη, κατήγγειλαν ότι αεροπορικές επιδρομές της σαουδαραβικής συμμαχίας έχουν προκαλέσει βαριές απώλειες μεταξύ των αμάχων σε αγορές, γάμους και αλιευτικά σκάφη και ορισμένες από αυτές ενδέχεται να ισοδυναμούν με εγκλήματα πολέμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα