Η Νότια Κορέα αντεπιτίθεται: Δοκιμή πυραύλου που μπορεί να πλήξει το Βορρά

Κορυφώνεται η ένταση στην Κορεατική Χερσόνησο, με το νότο να επιδίδεται με τη σειρά του στη δοκιμή νέων πυραυλικών συστημάτων που θα μπορούσαν να πλήξουν όλο το βορρά

Η Σεούλ ανακοίνωσε την επιτυχημένη δοκιμή του πυραύλου μεγάλου βεληνεκούς «Taurus» από την Πολεμική Αεροπορία της Νοτίου Κορέας.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν, οι εν λόγω πύραυλοι αέρος – εδάφους μπορούν να πλήξουν με ακρίβεια στόχους σε απόσταση έως και 500χλμ.
Στην πράξη αυτό σημαίνει ότι ο νέος πύραυλος θα μπορούσε να επιφέρει καίριο πλήγμα στο μεγαλύτερο μέρος της Βορείου Κορέας, συμπεριλαμβανομένης της Πιονγκγιάνγκ.
Το στρατιωτικό επιτελείο της Νοτίου Κορέα εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή του για τη δοκιμή, επισημαίνοντας ότι ο πύραυλος είναι σε θέση να χτυπήσει συγκεκριμένους στόχους στην Πιονγκγιάνγκ, «ακόμη και αν εκτοξευθεί από τα κεντρικά της Βορείου Κορέας».
Στρατιωτικοί κύκλοι της Σεούλ επισημαίνουν ότι το βεληνεκές του πυραύλου θα μπορούσε να επεκταθεί στο σύνολο τον βορειοκορεατικών εδαφών ακόμη κι αν εκτοξευθεί από τη Σεούλ.
Οι νέοι πύραυλοι κατασκευάζονται από την Taurus Systems GmbH, μία κοινοπραξία των MBDA Deutschland και της θυγατρικής της σουηδικής SAAB Dynamics AB στη Ν. Κορέα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα