Η Μόσχα ζητά εξηγήσεις για την Ισραηλινή επίθεση στην Παλμύρα

Ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών, Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, δήλωσε σήμερα πως το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή του Ισραήλ στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για την Ισραηλινή στρατιωτική επίθεση με στόχο συριακά στρατεύματα κοντά στην Παλμύρα της Συρίας.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ο πρεσβευτής Γκάρι Κορέν κλήθηκε για συνομιλίες στο υπουργείο την περασμένη Παρασκευή.

Σε ανακοίνωσή της την Παρασκευή η διοίκηση του Συριακού Στρατού αναφέρει ότι κατέρριψε ένα από τέσσερα μαχητικά της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο φέρεται να παραβίασε τον εναέριο χώρο της και να έπληξε στρατιωτικούς στόχους κοντά στην Παλμύρα.

Η Διοίκηση χαρακτήρισε την κίνηση αυτή επιθετική πράξη που είχε στόχο να βοηθήσει το Ισλαμικό Κράτος.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) δήλωσαν στο πρακτορείο ειδήσεων Sputnik ότι δεν κατερρίφθη κάποιο μαχητικό τους.

Σύροι κυβερνητικοί αξιωματούχοι θα συμμετάσχουν στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης

Παράλληλα, εκπρόσωποι της συριακής κυβέρνησης θα συμμετάσχουν στις επερχόμενες ειρηνευτικές συνομιλίες στη Γενεύη, μετέδωσε σήμερα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Ρωσίας RIA επικαλούμενο τον Μπογκντάνοφ.

Ο ίδιος είπε ότι η Μόσχα ευελπιστεί η ένοπλη συριακή αντιπολίτευση να μπορέσει να παραστεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες.

Όπως πρόσθεσε ο Μπογκντάνοφ, ο ειδικός απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα θα επισκεφθεί τη Μόσχα ενόψει των συνομιλιών της Γενεύης.

Ο ντε Μιστούρα επιχειρεί να εξασφαλίσει μια πολιτική συμφωνία μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών στη Συρία και μετά τη λήξη του πρώτου γύρου συνομιλιών στις 3 Μαρτίου που επικεντρώθηκαν σε διαδικαστικά θέματα σχεδιάζει να φέρει πίσω τους διαπραγματευτές για συνομιλίες επί της ουσίας στις 23 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα