Η Μυτιληναίος εξαγοράζει το 50% της Motor Oil στην M&M

Τέλος στην κοινοπραξία M&M -που δραστηριοποιούνταν στην αγορά χονδρικής φυσικού αερίου- έδωσαν Μυτιληναίος και Motor Oil, καθώς η δεύτερη πούλησε τη συμμετοχή της (50%).

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, με αφορμή την ολοκλήρωση του deal της εξαγοράς της εταιρείας προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας NRG, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας του ομίλου Βαρδινογιάννη, Πέτρος Τζαννετάκης, ανακοίνωσε την απόφαση των δύο εταιρειών να διαχωρίσουν τη δραστηριότητά τους στο χώρο του φυσικού αερίου.

Ωστόσο, διατηρείται η από κοινού συμμετοχή των δύο ομίλων στην Κόρινθος Power, που ελέγχει τη μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με φυσικό αέριο στο διυλιστήριο των Αγίων Θεοδώρων.

Παράλληλα, παρουσιάζοντας τα σχέδια της Motor Oil ο κ. Τζαννετάκης ανέφερε ότι κεντρικό στόχο αποτελεί η ανάπτυξη των μεταφορικών υποδομών (logistics) με την επέκταση του λιμανιού και την κατασκευή νέων δεξαμενών στο διυλιστήριο Κορίνθου, καθώς και η διασύνδεσή του με το σιδηροδρομικό δίκτυο που συμφωνήθηκε πρόσφατα ύστερα από 8 χρόνια προσπαθειών. Στόχος, όπως είπε, είναι όχι μόνο η ελληνική αγορά αλλά και τα Βαλκάνια. Υπογράμμισε ότι η μερισματική πολιτική του ομίλου συνίσταται στην παροχή σταθερά καλής απόδοσης, η οποία θα κυμανθεί εφέτος στο 6%, ενώ απέκλεισε την καταβολή εκτάκτου μερίσματος.

Σε ερώτηση για πιθανό ενδιαφέρον για την ΔΕΠΑ, ο κ. Τζαννετάκης τόνισε ότι το θέμα θα εξεταστεί όταν ωριμάσει και ότι επί του παρόντος «δεν έχουμε εκδηλώσει ενδιαφέρον ούτε έχουμε μελετήσει κάτι».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα