Η Λαϊκή Ενότητα προετοιμάζει δημόσια συγκέντρωση

laiki-enotita-sima-logotupo

Σύμφωνα με την «Εφημερίδα των Συντακτών» την πρώτη της δημόσια συγκέντρωση, με την οποία θα πιστοποιήσει -εκ νέου- την παρουσία της στην πολιτική ζωή της χώρας, αν και έξω από τη Βουλή, θα πραγματοποιήσει στις 18 ή 19 Οκτωβρίου η Λαϊκή Ενότητα.

Η ημερομηνία και ο χώρος της συγκέντρωσης θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες καθώς λειτουργούν συνδυαστικά, αλλά η ηγεσία της παράταξης δίνει μεγάλη σημασία στο γεγονός, αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Η μαζικότητα της συγκέντρωσης αλλά και το πολιτικό μήνυμα που θα εκπέμψει θεωρούνται η αρχή, όχι μόνο για την επανασύνδεση του εν λόγω φορέα με τη λαϊκή του βάση, αλλά και για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ώστε αυτή η βάση να διευρυνθεί.

Στη ΛΑ.Ε. θεωρούν ότι η εφαρμογή του τρίτου Μνημονίου από την κυβέρνηση θα τους δώσει τη δυνατότητα να έρθουν σε επαφή με περισσότερο κόσμο που στις πρόσφατες εκλογές ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς όμως να αποδέχεται τη νέα κυβερνητική πολιτική.

Διαδικασίες και προσεγγίσεις

Παράλληλα αυτό το διάστημα συνεχίζονται οι εσωκομματικές διαδικασίες με συνελεύσεις, οργανώσεις και συνδιασκέψεις στις οποίες συζητείται το εκλογικό αποτέλεσμα και η φυσιογνωμία που πρέπει να έχει η ΛΑ.Ε. ύστερα από την εμπειρία των εκλογών και την κατάσταση που διαμορφώνεται μετεκλογικά.

Στο πλαίσιο αυτό ορατές είναι οι διαφορετικές προσεγγίσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Για παράδειγμα, δεν είναι λίγα εκείνα τα στελέχη και μέλη που υπογραμμίζουν ότι η παράταξη δεν μπορεί να είναι μια αντιγραφή του ΣΥΡΙΖΑ πριν από το 2012, που δεν ήταν ενιαίο κόμμα, ούτε η πολιτική της μπορεί να είναι μια επανάληψη της πολιτικής του αντιμνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ.

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζουν ότι χρειάζεται μια ολοκληρωμένη και τεκμηριωμένη πολιτική για το ζήτημα της εξόδου από την ευρωζώνη και να αποσαφηνιστούν τα ζητήματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ταυτόχρονα σημειώνουν ότι η ΛΑ.Ε. πρέπει να αναλάβει εκ νέου πρωτοβουλίες για τη δημιουργία μετωπικού σχήματος με άλλες δυνάμεις της Αριστεράς, όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το Σχέδιο Β κ.ά.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, όλα τα προαναφερόμενα θα συζητηθούν σε Πανελλαδική Συνδιάσκεψη της ΛΑ.Ε. που θα πραγματοποιηθεί αφότου ολοκληρωθούν οι τοπικές συνελεύσεις και συνδιασκέψεις και εκλεγούν αντιπρόσωποι, δηλαδή περί τα τέλη Οκτωβρίου-αρχές Νοεμβρίου.

Στην Πανελλαδική Συνδιάσκεψη δεν θα γίνει εκλογή ηγετικών οργάνων. Τα όργανα της παράταξης θα εκλεγούν στο πρώτο συνέδριό της, το οποίο προσδιορίζεται για τις αρχές του νέου έτους.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα