Η κυβέρνηση Μακρόν ετοιμάζεται να αναστείλει τις αυξήσεις στα καύσιμα

Μια μεγάλη νίκη φέρεται ότι πέτυχε το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων» , καθώς όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές που μεταδίδει το γαλλικό Πρακτορείο, η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν αναμένεται να αναστείλει την επικείμενη αύξηση των φόρων.

Εάν επιβεβαιωθεί θα πρόκειται για μεγάλη υποχώρηση από την πλευρά του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος είχε επανειλημμένα διαμηνύσει πως είναι αποφασισμένος να προχωρήσει στην αύξηση της φορολογίας στο πετρέλαιο κίνησης και στη βενζίνη τον Ιανουάριο.

Θα επρόκειτο για τη δεύτερη αύξηση των φόρων στα καύσιμα σε διάστημα ενός έτους.

Υπουργική σύσκεψη υπό τον Μακρόν

Υπουργική σύσκεψη, παρουσία του προέδρου Εμανουέλ Μακρόν και του πρωθυπουργού Εντουάρ Φιλίπ, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Μέγαρο των Ηλυσίων, όπως έγινε γνωστό από καλά πληροφορημένες πηγές.

Εκτός από τον πρόεδρο και τον πρωθυπουργό της Γαλλίας, στη συνεδρίαση αυτή μετέχουν πολλά μέλη της κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λε Μερ.

Την υπουργική σύσκεψη απασχόλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, τα «κίτρινα γιλέκα» και το νέο κύμα μαζικών κινητοποιήσεων που ξέσπασαν στην «καρδιά» του Παρισιού.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα