«Η κυβέρνηση δεν πρόκειται να λάβει ούτε 1 ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας»

«Η κυβέρνηση δεν σκοπεύει να λάβει ούτε ένα ευρώ επιπλέον μέτρα λιτότητας», επανέλαβε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Τόνισε ότι η παρούσα συζήτηση αφορά στην αναθεώρηση των προβλέψεων του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και στην εξεύρεση κοινής βάσης για να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις.

«Αναμένουμε από το ΔΝΤ να υιοθετήσει επιτέλους την πραγματικότητα των αριθμών και να προβεί σε πιο αξιόπιστες εκτιμήσεις για τα επόμενα χρόνια. Περιμένουμε από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να προσεγγίσει πιο ρεαλιστικές εκτιμήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα στο μεσοπρόθεσμο διάστημα», είπε στη συνέχεια ο κ. Τζανακόπουλος και ξεκαθάρισε ότι ο επίτροπος Μοσκοβισί δεν κατέθεσε καμία πρόταση προς την ελληνική πλευρά.

Σημείωσε ότι η χώρα μας έχει κάνει όσα βήματα απαιτούνται ολοκληρώνοντας σειρά από προαπαιτούμενα και κάλεσε το γερμανικό υπουργείο οικονομικών να κάνει βήματα από τη μεριά του για τα πλεονάσματα με το ΔΝΤ να αναθεωρήσει τις προβλέψεις του.

Υπάρχουν πολιτικές προϋποθέσεις για την επίτευξη συμφωνίας στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της ευρωζώνης είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διαβεβαιώνοντας ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ελληνική οικονομία».

Γνωστοποίησε ότι «η κυβέρνηση θεωρεί πως είναι μηδενικό το δημοσιονομικό κενό για το 2019».

Δεν εξετάζουμε κανένα σενάριο πέραν της γεφύρωσης των διαφορών, υπάρχουν οι πολιτικές προϋποθέσεις για συμφωνία, είπε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ενώ απέφυγε στην παρούσα φάση να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο για τις συζητήσεις επίλυσης του Κυπριακού.

«Μην έχετε καμία αγωνία και κανένα άγχος για το τι θα κάνουν οι βουλευτές της συμπολίτευσης» είπε κλείνοντας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα