Η Κριστίν Λαγκάρντ βλέπει φως για ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία έθεσε με επιτακτικό τρόπο το μείζον αυτό ζήτημα, ζητώντας συμφωνία για να μπορέσει το Ταμείο να λάβει μέρος στο Ελληνικό Πρόγραμμα, φαίνεται να βρήκε συναίνεση για το θέμα της ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους  από τα μέλη του Washington Group στο Μπάρι της Ιταλίας .

Σύμφωνα με πηγές εκτός του Ταμείου, που επικαλείται η ιστοσελίδα mignatiou.com, παρά το γεγονός ότι οι δανειστές, το ΔΝΤ και οι Ευρωπαίοι εταίροι της Ελλάδας, δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία, εν τούτοις η κ. Λαγκάρντ φέρεται να νοιώθει ότι τα πράγματα προχωρούν προς το παρόν καλά.

Η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ μίλησε στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου για τα ταξίδια της στην Ιταλία και την Κίνα. Στο πλαίσιο αυτής της ενημέρωσης αναφέρθηκε και στην Ελλάδα, ωστόσο δεν επρόκειτο για ειδική συνεδρίαση που αφορούσε τη χώρα μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι συζητήσεις για το χρέος συνεχίζονται ενόψει του Eurogroup. Στις συζητήσεις συμμετέχουν η επικεφαλής του ΔΝΤ, ο διευθυντής Ευρώπης Poul Thomsen και η Delia Velculescu.

Αναφορικά με τη συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο Πεκίνο, η κ. Λαγκάρντ έκανε απλά μία γενική αναφορά στη συνάντηση, αλλά όχι στο περιεχόμενό της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα