Η Κομισιόν για τη στήριξη των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή γνωρίζει πολύ καλά τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι ελληνικές μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ), καθώς και την ανάγκη στήριξης και διευκόλυνσης της πρόσβασής τους στη χρηματοδότηση, τόσο σε δάνεια όσο και επενδύσεις συμμετοχών στο κεφάλαιο και επιδιώκει να το πράξει μέσω δράσεων στο πλαίσιο της θυρίδας για τις ΜΜΕ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ)».

Αυτό , υπογραμμίζει ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και αρμόδιος Επίτροπος για την Απασχόληση, την Ανάπτυξη, τις Επενδύσεις και την Ανταγωνιστικότητα, Γίρκι Κατάϊνεν, απαντώντας σε ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ο κ. Κατάϊνεν τονίζει πως υπάρχουν πολλές χρηματοδοτούμενες δράσεις που αποσκοπούν στη βελτίωση πρόσβασης στη χρηματοδότηση για τις ελληνικές ΜΜΕ.

«Πέραν της συμφωνίας που υπεγράφη από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων με την Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, ετέθησαν πρόσφατα σε ισχύ αρκετές άλλες συμφωνίες με άλλους ενδιάμεσους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς και αναμένεται να υπογραφούν σύντομα άλλες δύο πράξεις με σκοπό την περαιτέρω στήριξη των επιχειρήσεων για να αντιμετωπίσουν τα οικονομικά τους προβλήματα» τονίζει ο Κατάϊνεν.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα