Η κίνηση των «53» ως πολιτικό και ιδεολογικό αντίβαρο στα σπλάχνα του ΣΥΡΙΖΑ

Ύστερα απο την αποχώρηση της Αριστερής Πλατφόρμας, η νέα ισχυρή τάση που έχει να αντιμετωπίσει το Μέγαρο Μαξίμου και το περιβάλλον των «προεδρικών», είναι αυτή της κίνησης των «53».

HǍmӕͅđɁƅɠǠʅ͔щʇ ŐɔяЇ ԏՠӕщƁ.(Eurokinissi-Ё́ÏЏՋϓ ÉM͇ө

Χθες το βράδυ συναντήθηκαν εκ νέου στα γραφεία της εφημερίδας «Εποχή»  προκειμένου να χαράξουν την πορεία τους ενόψει των εκλογών του Σεπτεμβρίου.Οι τρεις εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν στην συνάντηση φαίνεται ότι αποκλείουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν συντεταγμένα, με τα μέλη της σε κάποια σημεία  να ασπάζονται εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις.

Χαρακτηριστικά, υπάρχει η πρόταση, την οποία και ασπάζεται η πλειοψηφία της κίνησης,να παραμείνουν εντός του κόμματος και να συμπορευτούν με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, καθώς θεωρούν ότι υπάρχει η δυνατότητα να εφαρμοστεί εντός των πλαισίων της επώδυνης συμφωνίας, κοινωνική πολιτική.

Η δεύτερη άποψη μέσα στην εσωκομματική κίνηση,τάσσεται  υπέρ της παραμονής στο κόμμα, δίχως όμως παρουσία στα ψηφοδέλτια των εκλογών του Σεπτεμβρίου.

Η τρίτη τάση κινείται  υπέρ της αποχώρησης από το κόμμα και της πιθανότητας  είτε να δημιουργηθεί ένας νέος πολιτικός φορέας,  είτε να υπάρξει συμπόρευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις, όπως για παράδειγμα με αυτή του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Υπέρ της πρώτης πρότασης τάσσονται στελέχη και βουλευτές που βρίσκονται στις παρυφές του κύκλου των «προεδρικών»,όπως ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, η Θεανώ Φωτίου και η Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Ενώ η δεύτερη πρόταση,με προεξέχοντα τον Τάσο Κορωνάκη, ο οποίος στην Πολιτική Γραμματεία άσκησε σκληρή κριτική τόσο κατά της ηγεσίας, όσο και κατά της Αριστερής Πλατφόρμας,τάσσεται υπέρ της παραμονής μέσα στο κόμμα,χωρίς όμως  εκπροσώπηση στα ψηφοδέλτια.

Τέλος, η τρίτη πρόταση,η οποία και αποτελεί και την μειοψηφία, στηρίζεται έντονα απο τον βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Ζαχαριά, ο οποίος όχι μόνο είχε καταψηφίσει τη συμφωνία με τους δανειστές, αλλά μετείχε και στην Ολομέλεια της Βουλής για τις γερμανικές αποζημιώσεις που έδωσαν το παρόν σχεδόν μόνο οι βουλευτές της Λαϊκής ενότητας.

Είναι πρόδηλες οι επιδιώξεις της κίνησης των 53,καθώς τείνουν να γίνουν το ιδεολογικό αντίβαρο στο εσωτερικό του κόμματος,λειτουργώντας ουσιαστικά ως ανάχωμα μπροστά στην πιθανή πολιτική και ιδεολογική μετάλλαξη που μπορεί να επιφέρει η υλοποίηση του προγράμματος.

Αναμένεται οι θέσεις της «κίνησης» να αποσαφηνιστούν και να αποκαλυφθούν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής το Σαββατοκύριακο,χωρίς όμως ακόμα  να είναι ξεκάθαρο αν η τριφασική κατάσταση των  «53» καταλήξει σε μια ενιαία θέση.

Η κίνηση των «53» αποτελείται από τους:

 Αγαθοπούλου Ειρήνη, Αγγελοπούλου Ελθήνα, Αθανασίου Κώστας, Αθανίτη Όλγα, Αλμπάνης Γιάννης, Βωβός Παναγιώτης, Διώτη Ηρώ, Δρίτσας Θοδωρής, Ζαχαριάς Κώστας, Θεοδωράτου Κατερίνα, Καλκανδής Πέτρος, Καραγιαννίδης Χρήστος, Καραγιώργος Βαγγέλης, Κατριβάνου Βασιλική, Κατσινοπούλου Ειρήνη, Κερσανίδης Στράτος, Κιτσαντά Λίτσα, Κνήτου Κατερίνα, Κορωνάκης Τάσος, Κουρεμπές Φάνης, Κουτσοθοδωρής  Θοδωρής, Κυπριανίδου Ερμίνα, Κυρίτσης Γιώργος, Κωνσταντάτος Χάρης, Λάμπρου Πάνος, Λάσκος Χρήστος, Μαντάς Χρήστος, Μαρματάκης Κώστας, Ματσούκα Χαρά, Μπαλαούρας Μάκης, Μπαρσέφσκι Μάνια, Μπένος Αλέξης, Νικολάου Νάγια, Νοτοπούλου Κατερίνα, Παπαδάτος Δημοσθένης, Παπαδόπουλος Χριστόφορος, Ρήγος Άλκης, Σαπουνά Αγγέλικα, Σαμανίδης Νίκος, Σαρρής Μανώλης, Σβίγκου Ράνια, Σταματάκη Ελένη, Σταμπουλή Αφροδίτη, Στασινός Στάθης, Τζήκα Δανάη, Τσακαλώτος Ευκλείδης, Τσιγώνιας Νίκος, Τσίτσοβιτς Τόνια, Υδραίος Μιχάλης, Φωτίου Θεανώ, Χαρίτσης Αλέξανδρος, Χονδρός Γιώργος, Χριστοδουλοπούλου Τασία.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα