Η Κίνα στοχεύει σε ανάπτυξη 6,5-7% λέει ο αναπληρωτής πρωθυπουργός

In a global survey, many respondents believe that China has overtaken or eventually will overtake the U.S. as the world's leading superpower. Chinese are shown here walking in Shanghai's financial district in March.

Η κινεζική οικονομία αντιμετωπίζει πτωτικές πιέσεις, αλλά θα καταφέρει να επιτύχει το στόχο που έχει θέσει για την οικονομική ανάπτυξη φέτος, ανέφερε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της χώρας Zhang Gaoli μιλώντας σήμερα σε φόρουμ στο Πεκίνο.

Η μέτρηση προσφοράς χρήματος M2 εμφάνισε μια επιβράδυνση τον Απρίλιο έναντι του Μαρτίου, ανέφερε ο Zhang σύμφωνα με το Reuters. Η Κίνα στοχεύει σε μια ανάπτυξη 6,5 με 7% στο ΑΕΠ για το 2016, αφού η ανάπτυξη υποχώρησε σε χαμηλά 25 ετών αγγίζοντας το 6,9% το 2015.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός ανέφερε ότι η χώρα θα μειώσει τη μόχλευση στην οικονομία μέσω προσπαθειών περιλαμβανομένων πτωχεύσεων, ενώ δε θα καταφύγει σε τόνωση μεγάλης κλίμακας.

Η ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας είναι αδύναμη και αντιμετωπίζει αβεβαιότητα, αλλά η κινεζική οικονομία παραμένει ελαστική, ισχυρίστηκε.

Τα σχόλια του Zhang Gaoli ήρθαν σε μια περίοδο κατά την οποία οι προσδοκίες για περαιτέρω νομισματική τόνωση φθίνουν αφού η ανάπτυξη-ρεκόρ στην πίστωση κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους, τόνωσε τους οικονομικούς δείκτες το Μάρτιο. Βέβαια, τα δεδομένα του Απριλίου δείχνουν μέχρι στιγμής ότι η ανάκαμψη μάλλον είναι βραχυπρόθεσμη, τονίζει το CNBC.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα