Η Ιταλία θα αποχωρήσει από το ευρώ υποστηρίζει το ινστιτούτο IFO

Δεν είναι η πρώτη φορά που το γερμανικό ινστιτούτο IFO διαβλέπει ή τάσσεται υπέρ της εξόδου μιας χώρας από το ενιαίο νόμισμα, άλλωστε για την χώρα μας έχει δεκάδες φορές εκφράσει την εκτίμηση ότι θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη ζώνη του ευρώ.

Τώρα, ο επικεφαλής του ινστιτούτου IFO εκτιμά πως οι Ιταλοί θα επιδιώξουν να φύγουν από το ευρώ, ειδικά στην περίπτωση που το επίπεδο διαβίωσής τους δεν βελτιωθεί, όπως δήλωσε ο ίδιος στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel.

«Το βιωτικό επίπεδο στην Ιταλία παραμένει στα επίπεδα του 2000. Αν αυτό δεν αλλάξει, οι Ιταλοί σε κάποια συγκυρία θα πουν: Δεν θέλουμε αυτή την ευρωζώνη πια.»

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι αν η γερμανική βουλή έπρεπε να εγκρίνει ένα πακέτο βοήθειας προς την Ιταλία, θα έθετε τους Γερμανούς φορολογούμενους σε έναν τεράστιο και ανεξέλεγκτο κίνδυνο ενώ πρόσθεσε πως οι Γερμανοί πολιτικοί πρέπει να αρνηθούν ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Φυσικά, η Ιταλία δεν επιδιώκει κανενός είδους πρόγραμμα διάσωσης. Αντίθετα, η Ρώμη επικεντρώνεται στις προσπάθειες σταθεροποίησης του τραπεζικού τομέα, ξεκινώντας από την διάσωση της Monte dei Paschi di Siena.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα