Η ισπανική ΜΚΟ Proactiva Open Arms επαναλαμβάνει τις διασώσεις μεταναστών

Η ισπανική μη κυβερνητική οργάνωση Proactiva Open Arms ανακοίνωσε σήμερα ότι επαναλαμβάνει τις επιχειρήσεις διάσωσης μεταναστών στη θάλασσα μεταξύ Λιβύης και Ιταλίας.

Οι περισσότερες ΜΚΟ εγκατέλειψαν την περιοχή τους τελευταίους μήνες όταν ο ακροδεξιός υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι απαγόρευσε τον ελλιμενισμό ιδιωτικών πλοίων που διασώζουν μετανάστες στα ιταλικά λιμάνια.

«Ήρθε η ώρα: το #Astral επιστρέφει στην κεντρική #Μεσόγειο», έγραψε η Proactiva Open Arms στο Twitter, αναφερόμενη σε ένα από τα δύο πλοία της.

«Η διάσωση ανθρωπίνων ζωών σε κίνδυνο είναι υποχρέωση, όχι επιλογή», πρόσθεσε.

Πριν από την ανακοίνωση της Proactiva, το Aquarius της SOS Mediterranee και των Γιατρών χωρίς Σύνορα (MSF) ήταν το τελευταίο εναπομείναν πλοίο μη κυβερνητικής οργάνωσης στην κεντρική Μεσόγειο.

Το Aquarius βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής κοντά στη Μάλτα, περιμένοντας να παραδώσει στο Πολεμικό Ναυτικό της Μάλτας περίπου 58 μετανάστες τους οποίους μεταφέρει και οι οποίοι θα κατανεμηθούν στη Γαλλία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και τη Γερμανία.

Η μεταφορά στη θάλασσα έχει καθυστερήσει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών και είναι «πιθανόν» να πραγματοποιηθεί το πρωί της Κυριακής (αύριο), έγραψε το πλήρωμα του Aquarius σε ένα ηλεκτρονικό δελτίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα