Η εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά 4-5 μονάδες

αρχείο λήψηςΗ εκστρατεία υπέρ της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση προηγείται κατά 4-5 ποσοστιαίες μονάδες ενόψει του δημοψηφίσματος που θα διεξαχθεί την 23η Ιουνίου, σύμφωνα με ηλεκτρονικές δημοσκοπήσεις που διενεργήθηκαν από τις εταιρίες δημοσκοπήσεων ICM και YouGov.

Η δημοσκόπηση του ICM, στην οποία έλαβαν μέρος 1.741 άτομα από τις 3-5 Ιουνίου, έδειξε ότι το 48% θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου, από 47% μία εβδομάδα νωρίτερα, ενώ το 43% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, μία μείωση 1% σε σχέση με μία εβδομάδα νωρίτερα.

Η δημοσκόπηση της YouGov, στην οποία έλαβαν μέρος 3.495 άνθρωποι και πραγματοποιήθηκε το διάστημα 1-3 Ιουνίου, έδειξε πως το 45% θα ψηφίσει υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, από 40% σε μία συγκρίσιμη δημοσκόπηση έναν μήνα νωρίτερα, ενώ το 41% θα ψηφίσει υπέρ της παραμονής, σε σχέση με το 42% νωρίτερα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση το 11% των ψηφοφόρων παραμένουν ακόμη αναποφάσιστοι, μια μείωση δύο ποσοστιαίων μονάδων σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα.

Από τις οκτώ πιο πρόσφατα δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις, μία δημοσκόπηση δείχνει ότι τα δύο στρατόπεδα είναι ισόπαλα, δύο έδειξαν ότι η παραμονή προηγείται και πέντε ότι προηγείται η έξοδος, περιλαμβανομένης και μιας ηλεκτρονικής δημοσκόπησης του TNS που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα και δύο προηγούμενων δημοσκοπήσεων του ICM που δημοσιεύτηκαν την Τρίτη.

Στο μεταξύ, η πλειονότητα των Βρετανών (51%) τάσσεται υπέρ της εξόδου από την ΕΕ, για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν έναν μήνα, σύμφωνα με έναν μέσο όρο των δημοσκοπήσεων που δημοσιεύθηκε σήμερα από την ιστοσελίδα WhatUKThinks.

Το ποσοστό αυτό που δεν λαμβάνει υπόψη τους αναποφάσιστους, συνθέτει μια σειρά δημοσκοπήσεων που πραγματοποιήθηκαν από τις 27 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της WhatUKThinks, ο προηγούμενος μέσος όρος των δημοσκοπήσεων έδειχνε ότι θα δύο στρατόπεδα ήταν ισόπαλα, 50%-50%.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα