Η ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει την επαναλαμβανόμενη προβολή σκληρών βίντεο

Για την επαναλαμβανόμενη προβολή του βίντεο το οποίο προβάλλει τον τραυματισμό της Αναστασίας Τσουκαλά κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια κατακρίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Ελλάδας τονίζοντας πως το συμβάν «δεν πρέπει να αναπαράγεται συνεχώς για λόγους υπερ-δραματοποίησης».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με αφορμή τον τραυματισμό, από φωτοβολίδα, γνωστής δικηγόρου κατά τη διάρκεια επεισοδίων στα Εξάρχεια, επισημαίνει ότι η επανειλημμένη παρουσίαση του σχετικού video του τραγικού γεγονότος από τις τηλεοράσεις, αντί της λελογισμένης χρήσης, δεν προσθέτει κάτι σημαντικό στην ενημέρωση του κοινού. Το θλιβερό περιστατικό που καταγράφηκε από γειτονικές κάμερες δεν πρέπει να αναπαράγεται συνεχώς για λόγους υπερ-δραματοποίησης» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

 

«Θυμίζουμε στους συναδέλφους ότι πρωταρχικό καθήκον του δημοσιογράφου, όπως αναφέρει ο Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Κοινωνικής Ευθύνης στο άρθρο 2 είναι: «Να σέβεται την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου» και ιδιαίτερα αυτού που βρίσκεται σε κίνδυνο ζωής» καταλήγει η ανακοίνωση.

 

Υπενθυμίζεται πως τα επεισόδια της Παρασκευής μετά την πορεία της 17ης Νοεμβρίου σημειώθηκαν επεισόδια στα Εξάρχεια που είχαν ως αποτέλεσμα το σοβαρό τραυματισμό της δικηγόρου Αναστασίας Τσουκαλά, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και νοσηλεύτηκε στη ΜΕΘ, όπου παραμένει διασωληνωμένη και αναπνέει με μηχανική υποστήριξη.

 

Σύμφωνα με το πρόσφατο ανακοινωθέν του νοσοκομείου οι θεράποντες γιατροί απεύθυναν έκκληση προς όποιον μπορεί, να μεταβεί στο νοσοκομείο και να δώσει αίμα.

 

«Ο πυρετός υποχώρησε και η κατάστασή της είναι καλύτερη από χθες. Θα γίνει και σήμερα χειρουργικός καθαρισμός του τραύματός της. Η κατάστασή της παραμένει κρίσιμη. Επειδή η νοσηλεία θα διαρκέσει αρκετά και χρειάζεται αίμα, παρακαλούμε όποιος μπορεί, να έρθει στην αιμοδοσία του Ευαγγελισμού και να δώσει αίμα στο όνομα Αναστασία Τσουκαλά, ΜΕΘ» αναφέρει το ανακοινωθέν.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα