Η «επόμενη μέρα» στο επίκεντρο της  ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ

Διαδικασία ανανέωσης και ισχυροποίησης κόμματος και κυβέρνησης κάτω από τις βαριές απαιτήσεις της νέας περιόδου που μόλις αρχίζει, δρομολογείται σήμερα, αρχής γενομένης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που αρχίζει στις 4 το απόγευμα με ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Η σημερινή συνεδρίαση αποφασίστηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο της περασμένης Παρασκευής, και θα αποτελέσει στρατηγικού χαρακτήρα συζήτηση για τα νέα δεδομένα που εμφανίζονται σε αυτή τη φάση, τόσο για το κόμμα όσο φυσικά και για την κυβέρνηση, σε σχέση με την αποτελεσματική υλοποίηση του σχεδιασμού της για την «επόμενη μέρα».

Σύμφωνα με κομματικές πηγές, η συζήτηση στο Πολιτικό Συμβούλιο έγινε σε καλό κλίμα με τις περισσότερες τοποθετήσεις να έχουν στρατηγικό χαρακτήρα, επικεντρώθηκε στα δεδομένα της νέας περιόδου και τα αυξημένα καθήκοντα που δημιουργεί.

Επισήμαιναν επιπλέον ότι οι αδυναμίες που έχουν εντοπιστεί και στη λειτουργία του κόμματος, πρέπει να διορθωθούν και το κόμμα πρέπει να ισχυροποιηθεί ώστε να μπορέσει με μεγαλύτερη δύναμη να δώσει τις μάχες της επόμενης περιόδου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή συνεδρίαση μεταξύ άλλων αναμένεται να εισηγηθεί εκλογή νέου Γραμματέα της ΚΕ και να παρουσιάσει την πρότασή του.

Έπειτα από την κομματική αυτή διαδικασία επακολουθεί εκ των πραγμάτων ο ανασχηματισμός.

Θα πρέπει να δημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες ανώτατη κυβερνητική πηγή  “μετέθετε” για την τρέχουσα εβδομάδα τις ανακοινώσεις για αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης.

Έπειτα από την έξοδο από τα μνημόνια στις 20 Αυγούστου, ο πρωθυπουργός έχει σχεδιάσει να παρουσιάσει κεντρικά σημεία του κυβερνητικού σχεδίου τα οποία θα δίνουν και το στίγμα της κυβερνητικής πολιτικής μέσα στις νέες συνθήκες. Κομβικό σημείο για αυτό θα αποτελέσει η ΔΕΘ.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικοί αξιωματούχοι, από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας θα περιγράψει ένα «συνολικό πολιτικό και οικονομικό σχέδιο για την πρώτη περίοδο της εξόδου από τα μνημόνια». Αυτό θα περιλαμβάνει «μέτρα κοινωνικής στήριξης και ελάφρυνσης κοινωνικών κατηγοριών που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την κρίση, μέτρα στήριξης και προστασίας της μισθωτής εργασίας που βρίσκεται στο επίκεντρο του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης, πρωτοβουλίες για την βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος αλλά και θεσμικές τομές», κορυφαία εξ αυτών και η συνταγματική αναθεώρηση.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα