«Η επόμενη μέρα αφορά στην ξεδίπλωση του εθνικού σχεδίου»

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείο Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 Fm», υπογράμμισε πως οι προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι αφενός η ανάπτυξη και αφετέρου η ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους.

Η κ. Σβίγκου είπε στο «Πρακτορείο 104,9 Fm» ότι η κατάθεση του νομοσχεδίου για την Παιδεία, που αναμένεται να κατατεθεί σύντομα, θα δώσει μια σαφή εικόνα τι σημαίνει Αριστερή κυβέρνηση.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν γίνει μέχρι στιγμής, τόνισε τα θετικά βήματα σε παιδεία, υγεία, στη μάχη κατά της φοροδιαφυγής και της διαπλοκής, αλλά και στην άνεση των κινήσεων της δικαιοσύνης απέναντι σε σειρά υποθέσεων. Πρόσθεσε δε, τα όσα έχουν γίνει και γίνονται στην κατεύθυνση ανακούφισης των κοινωνικά ασθενέστερων.

«Η συμφωνία που έρχεται στη Βουλή εκτός από τα δύσκολα μέτρα εμπεριέχει και τα αντίμετρα, που βρίσκονται ακριβώς στην κατεύθυνση ανακούφισης κοινωνικών ομάδων που έχουν πληγεί» τόνισε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, και άφησε αιχμές για τη ΝΔ η οποία έχει δηλώσει πως θα τα καταψηφίσει σημειώνοντας χαρακτηριστικά «τα συμφέροντα της ΝΔ δεν είναι τα αντίμετρα».

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τον Ιβάν Σαββίδη, η κ. Σβίγκου απάντησε: «ο κ. Μητσοτάκης κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια, γνωρίζουμε ποιος είναι και ποιο κόμμα εκπροσωπεί» είπε και καταλόγισε στην αξιωματική αντιπολίτευση, μανία επιστροφής στην εξουσία με στόχο να συνεχίσουν το καθεστώς διαπλοκής που δημιούργησαν τα προηγούμενα χρόνια.

Αναφερόμενη στις γαλλικές εκλογές, χαρακτήρισε θετική εξέλιξη τη νίκη Μακρόν, ωστόσο υπογράμμισε ότι «το γεγονός ότι σε μια σειρά εκλογικών αναμετρήσεων στην Ευρώπη, όπως πχ στην Ολλανδία εμφανίζεται αύξηση της ακροδεξιάς, πρέπει να μας προβληματίζει όλους. Η ακροδεξιά δεν πρέπει να νικηθεί μόνο εκλογικά αλλά και πολιτικά και κοινωνικά» τόνισε η Ράνια Σβίγκου και πρόσθεσε μεταξύ άλλων πως «η επόμενη μέρα πρέπει να είναι ημέρα αλλαγής της Ευρώπης και να νικηθούν οι πολιτικές που ενισχύουν

τα ακροδεξιά φαινόμενα». Επίσης, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, η Μαρίν Λεπέν έκανε ένα «λίφτινγ» στη ρητορική, ωστόσο δεν μπόρεσε να κρύψει την πολιτική της.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, πάντως, εκτίμησε ότι θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και για τα ποσοστά που θα κερδίσει η Λεπέν, αλλά κυρίως για το πως κινηθεί η Αριστερά η οποία κατέγραψε σημαντική αύξηση στα ποσοστά της κατά τον α΄ γύρο των προεδρικών εκλογών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα