Η ΕΛ.ΑΣ. θέλει να εκκενώσει όλες τις καταλήψεις

«Περιφερειακές» εκκενώσεις καταλήψεων κτιρίων σχεδιάζουν στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας στην προσπάθειά τους να μην υπάρχει καμία εστία αντίστασης.

Η αρχική πρόθεση ήταν αυτές οι εκκενώσεις να γίνουν τις επόμενες ημέρες, ωστόσο δεν αποκλείεται να αναβληθούν προσωρινά εξαιτίας των… ετήσιων κρίσεων των αξιωματικών του Σώματος, υπό το φόβο «απρόοπτων» συμβάντων που θα μπορούσαν να έχουν συνέπειες στην ανέλιξή τους στην ιεραρχία.

Υπάρχουν κάποιες πιθανότητες, όπως επισημαίνουν πηγές του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., να γίνουν κάποιες «αναίμακτες» εκκενώσεις κατειλημμένων κτιρίων που βρίσκονται σε απομακρυσμένα προάστια της Αττικής, και θα υπάρξουν οι λιγότερες αντιδράσεις στο ενδεχόμενο αστυνομικών επιχειρήσεων. Μία από αυτές διαφάνηκε και αφορούσε την εκκένωση της κατάληψης ΤΕΡΜΙΤΑ στον Βόλο.

Να σημειωθεί πως αυτή τη στιγμή η «χαρτογραφημένη» λίστα των καταλήψεων περιλαμβάνει 46 κτίρια, εκ των οποίων τα 25 δημόσια, 16 ιδιωτικά, ένα που ανήκει στο Δημόσιο και σε ιδιώτες και 4 των οποίων το ιδιοκτησιακό καθεστώς είναι άγνωστο.

Σύμφωνα με τον “Ελεύθερο Τύπο”, από τον Μάιο του 2017 έχουν δοθεί εισαγγελικές εντολές εκκένωσης για 10 υπό κατάληψη κτίρια, υπάρχει αστυνομικός σχεδιασμός εκκένωσης, χωρίς όμως να δίνεται η πολιτική εντολή για την εφαρμογή του.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα