Η ελληνική παρουσία στη διεθνή έκθεση τεχνολογίας Cairo ICT 2018 και η πρωτοβουλία CEG COIN

Πρόκειται για τις εταιρείες Openichons, Simply POS, Dataverse Ltd Information System Applications και Space Horizons SA, οι οποίες μαζί με τις κυπριακές εταιρείες που συμμετέχουν στην ίδια πρωτοβουλία, EMBIO Diagnostics Ltd, Abacio, Softline Computer Systems, παρουσιάζουν σε κοινό περίπτερο τις δράσεις τους και αποτελούν το “ζωντανό” παράδειγμα της συνεργασίας στο πλαίσιο του CEG COIN.

“Η συμμετοχή της Ελλάδας και της Κύπρου στη φετινή έκθεση Cairo ICT 2018 είναι πολύ σημαντική γιατί είναι η πρώτη κοινή παρουσία μας μετά την υπογραφή και τη δημιουργία του δικτύου συνεργατικής καινοτομίας των τριών χωρών (Ελλάδα, Κύπρος, Αίγυπτος), που εγκαινιάστηκε το Νοέμβριο του 2017”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Γιώργος Φλωρεντής.

“Όπως αποφασίστηκε στη σύνοδο κορυφής της Ελούντας, πριν από έναν μήνα, αυτή θα είναι μια απαρχή κοινών δράσεων των τριών χωρών στον τομέα της τεχνολογίας με πρώτη την έκθεση του Καίρου, συνεχίζοντας με ένα hackathon στη Λευκωσία και το 2019 με την παρουσία κοινού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης”, σημείωσε ο κ. Φλωρεντής.

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, Στέλιος Ράλλης αναφέρθηκε στη φετινή ελληνική συμμετοχή στη διεθνή έκθεση ICT του Καϊρου, σημειώνοντας πως “η ελληνική καινοτομία προβάλλει το σύγχρονο πρόσωπό της στον κόσμο, στη μεγαλύτερη ICT έκθεση της ΝΑ Μεσογείου” και υπογραμμίζοντας πως “software εφαρμογές στο χώρο της ναυτιλίας, της λιανικής πωλήσεων και της κυβερνοασφάλειας φέρνουν το αύριο σήμερα με τις τεχνολογίες ΙΟΤ και το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας.

Σε ό,τι αφορά την τριμερή συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου και Αιγύπτου στον συγκεκριμένο τομέα, ο κ. Ράλλης τόνισε: “συνεργαζόμαστε με την Αίγυπτο και την Κύπρο για να προωθήσουμε επιχειρηματικές συνέργειες στον χώρο της καινοτομίας. Η ξεχωριστή θέση του περιπτέρου CEG COIN αποδεικνύει ότι η Ελλάδα έχει πείσει για τις δυνατότητες συνανάπτυξης που υπάρχουν στο χώρο των νέων τεχνολογιών στη ΝΑ Μεσόγειο”.

Στα οφέλη της τριμερούς συνεργασίας στο πλαίσιο του CEG COIN αναφέρθηκε και ο επικεφαλής της αιγυπτιακής πλευράς στην πρωτοβουλία, Μαχμούντ Νουρ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. “Προχωράει πολύ καλά. Στόχος είναι να συγκεντρώσουμε τα οικοσυστήματα καινοτομίας των τριών χωρών κάτω από μία ομπρέλα και να προωθήσουμε τη συνεργασία μεταξύ των start-ups”, εξήγησε ο κ. Νουρ.

“Είμαστε η πρόσβασή σας στην Αφρική και είστε η πρόσβασή μας στην Ευρώπη”, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της αιγυπτιακής πλευράς στην πρωτοβουλία CEG COIN, η οποία φαίνεται ήδη να αποδίδει τους πρώτους καρπούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα