Η Ελλάδα τιμώμενη χώρα στη Summer Fancy Food Show 2018 στις ΗΠΑ

Με στόχο την ενίσχυση των ελληνικών εξαγωγών στην αμερικανική αγορά, ο οργανισμός Enterprise Greece θα διοργανώσει, τον Ιούνιο του 2018, για τριακοστή συνεχόμενη χρονιά, την επίσημη εθνική συμμετοχή της Ελλάδας ως τιμώμενης χώρας στη Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW, τη μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση Τροφίμων και Ποτών της Βορείου Αμερικής.

 

Έχοντας ως μήνυμα το «Invest in Taste», η εθνική συμμετοχή εισέρχεται στην αγορά των ΗΠΑ, δηλώνοντας στους επαγγελματίες επισκέπτες της έκθεσης ότι η επιλογή των ελληνικών προϊόντων στην ουσία είναι επένδυση στη γεύση, στην ποιότητα και ουσιαστικά στο «Ευ ζην» και απευθύνει πρόσκληση για επενδύσεις στο δυναμικό αγροδιατροφικό κλάδο.

Ο διευθύνων σύμβουλος του οργανισμού, Ηλίας Αθανασίου, σε πρόσφατη εκδήλωση του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, αναφέρθηκε στη στρατηγική συνεργασία με το επιμελητήριο, με απώτερο στόχο την προβολή των υψηλής προστιθέμενης αξίας και εξαιρετικής ποιότητας ελληνικών αγροτο-διατροφικών προϊόντων στην αμερικανική αγορά. Τόνισε, ακόμη, ότι η εθνική συμμετοχή της Ελλάδας και μάλιστα ως τιμώμενης χώρας, εντάσσεται σε ένα πρόγραμμα δράσεων του Enterprise Greece, που στοχεύει στην ενίσχυση της προβολής των ελληνικών επιχειρήσεων και κατ’ επέκταση την προώθηση των ελληνικών εξαγωγών και την προσέλκυση επενδύσεων.

Η Summer Fancy Food Show 2018, διοργανώνεται από το σύνδεσμο «SPECIALTY FOOD ASSOCIATION», στον οποίο συμμετέχουν πάνω από 3.000 μέλη. Την επισκέπτονται οι σημαντικότεροι εκπρόσωποι από το χώρο του λιανεμπορίου και της χονδρικής, της τροφοδοσίας, της διανομής, της μαζικής εστίασης, της βιομηχανίας τροφίμων και ποτών, καθώς και του Τύπου.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο των επιχειρηματικών συναντήσεων, δίνεται η δυνατότητα της διερεύνησης ανάπτυξης συνεργασίας για τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα