Η Ελλάδα θα βρεθεί όπως το 2015 με την πλάτη στον τοίχο, προβλέπει ο Βενιζέλος

Επανάληψη του Φεβρουαρίου του 2015 που ήταν συμπτωματικά και τότε 20 Φεβρουαρίου, συνιστούν οι αποφάσεις στο Eurogroup, υποστήριξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha σημείωσε ότι «αυτό που συνέβη είναι δυστυχώς η επανάληψη του σεναρίου της ενδιάμεσης συμφωνίας του Φεβρουαρίου του 2015, που μας οδήγησε έναν πόντο πριν από τον γκρεμό».

«Φοβούμαι και κρούω τον κώδωνα του κινδύνου ότι θα έχουμε επανάληψη του ιδίου σεναρίου. Αλλά η δευτέρα πλάνη είναι χείρρων της πρώτης», υπογράμμισε.

Όπως υποστήριξε ο κ. Βενιζέλος «δεν υπάρχει καμία συμφωνία, δεν είναι τίποτα το οριστικό, όλα παρατείνονται. Η διαπραγμάτευση θα είναι μακρά και δύσκολη. Θα πλησιάζουμε προς το χρόνο καταβολής πολύ σημαντικών δόσεων που πρέπει να καταβάλει η Ελλάδα στην ΕΚΤ και θα στριμωχτούμε πάλι με την πλάτη στον τοίχο.

«Μας δίνουν χώρο να σερνόμαστε, να τρώμε τις σάρκες της ελληνικής οικονομίας, παρατείνεται η αξιολόγηση, η εκκρεμότητα, δεν επιστρέφουν οι καταθέσεις στις τράπεζες, δεν αποκαθίσταται η ομαλότητα, είμαστε σε καθεστώς capital controls», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα