Η εισήγηση της Κυβέρνησης για το δημοψήφισμα στη Βουλή

voutshs-600x283

H συζήτηση στη Βουλή αναφορικά με το δημοψήφισμα στις 5 Ιουλίου ξεκίνησε με την  εισηγητική ομιλία από πλευράς κυβέρνησης που εκφώνησε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Βούτσης και όχι ο πρωθυπουργός.

Τα σημαντικότερα σημεία απο την εισήγηση του Νίκου Βούτση:

 

  • Να συνομολογήσουμε την χρησιμότητα της προσφυγής στη λαϊκή θέληση.

Να υπερασπίσουμε το ρόλο μας ως πυλώνες δημοκρατίας. Μια ομόφωνη απόφαση της Βουλής θα καταστήσει οιο ισχυρή της θέση της χώρας στη διαπραγμάτευση. Ο λαός με την ευρύτατη συμμετοχή θα ασκήσει με άμεσο τρόπο τη λαϊκή κυριαρχία και το δικαίωμά του να απαντήσει. Να απαντήσουμε όλοι μαζί: Στην έλλειψη σεβασμού στην επιλογή των λαών να επιλέγουν την κυβέρνηση που επιθυμούν. Να απαντήσουμε στην κυνική απόρριψη της λαϊκής βούλησης. Η εμμονή στα αντικοινωνικά μνημόνια χρησιμοποιήθηκε ως εμβρυουλκός για αλλαγές σε όλο το φάσμα των πολιτικών διεργασιών. Η κατηγορία ότι χάσαμε χρόνο δεν ευσταθεί Λένε ότι τάχα «εκνευρίσαμε τους καλούς μας εταίρους». Ζητάμε την καταψήφιση της πρότασης και του τελεσιγράφου που τη συνόδευσε.

  •  Να έρθει ο λαός στο προσκήνιο

Ζητάμε μετά από την ειλικρινή και διαφανή διαδικασία διαπραγμάτευσης, να έρθει ο λαός στο προσκήνιο, να βάλει τη δική του σφραγίδα. Η αποδόμηση που προσπαθούν να επιβάλουν στις δημοψηφισματικές διαδικασίες είναι διαχρονική. Αυξάνουν οι επιδόσεις σε αδιαφανείς πιέσεις.

 

  •   Το δημοψήφισμα είναι πρόκληση και πρόσκληση ενότητας

Βρείτε το θάρρος να πείτε για τη θανατηφορα συνταγή που επιβλήθηκε στη χώρα μας και για τη μη βιωσιμότητα του χρέους. Στο δημοψήφισμα θα συμμετάσχουν και οι συμπολίτες μας που έχουν εξωθηθεί στο περιθώριο της κοινωνικής ζωής. Προτείνουμε στη Βουλή να αποκαταστήσει το δικαίωμα του λαού στη λήψη αποφάσεων. Δεν μπορεί να γίνει ανεκτό οποιοδήποτε σχέδιο οδηγεί σε μόνιμη φτωχοποίηση.

  •  Το παιχνίδι δεν τελείωσε για τη χώρα, την κυβέρνηση και αυτή τη Βουλή

Δεν δεχόμαστε να λειτουργούμε ως θεσμοί περιορσιμένης ευθύνης. Δεν αποδεχόμαστε το δρόμο των μνημονιακών δεσμεύσεων και της λιτότητας.

  •   Χτίζουμε μια νέα αυτοπεποίθηση, μια νέα ισχυρή οντότητα και ταυτότητα για την ανασυγκρότηση της χώρας μας

Αυτή η Βουλή και μόνο είναι το όργανο που αποφασίζει ποιοι θα φορολογηθούν ή ποιοι θα ενισχυθούν, στα πλαίσια των όσων θα συμφωνούσαμε με τους εταίρους για τα πρωτογενή πλεονάσματα.

  •  Κάθε λέξη του Συντάγματος αποτελεί τον οδηγό μας, αδιέξοδα δεν υπάρχουν.
Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα