Η ΔΕΗ στο στόχαστρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού

Στελέχη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ανταγωνισμού εισέβαλαν στα γραφεία της ΔΕΗ ερευνώντας, σύμφωνα με πληροφορίες, καταγγελίες για χειραγώγηση.

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, πολυμελής ομάδα της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού των Βρυξελλών (DG Com) επισκέφθηκε, δίχως προηγούμενη ενημέρωση, τα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη προκειμένου να συλλέξει στοιχεία που σχετίζονται με υπόθεση διαμόρφωσης της τιμολόγησης στην αγορά χονδρικής.

Πληροφορίες αναφέρουν επίσης ότι πρόκειται για έγγραφες αναφορές που έχουν κάνει στο παρελθόν Έλληνες ιδιώτες παραγωγοί ηλεκτρικής ενέργειας σε βάρος της ΔΕΗ και του ΑΔΜΗΕ.

Η έρευνα της DG Com εξελίσσεται σε άκρα μυστικότητα, συμπίπτει ωστόσο χρονικά με ένα νέο πόλεμο ο οποίος έχει ξεσπάσει στον χώρο του ρεύματος με αντικείμενο τις τιμές και το κόστος που τις επηρεάζει.

Ο λόγος για τις προ ημερών καταγγελίες του επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη, ο οποίος έκανε λόγο για χειραγώγηση της αγοράς ηλεκτρισμού από τρίτους παίκτες με στόχο την αύξηση της Οριακής Τιμής Συστήματος στη χονδρική αγορά κατά τη διάρκεια της πρόσφατης ενεργειακής κρίσης.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα